Çerkezköy Bakış - Ege Bölgesi türkülerinin yer aldığı Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Konseri Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.Konseri; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı ile Celal Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, dernek başkanları ve çok sayıda Malkaralı vatandaş izledi.

UNUTULMAZ BİR GECE

Malkaralıların yoğun ilgi gösterip salonu doldurduğu konserde Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Özkan Gümüş'ün sanat yönetmenliğinde sırasıyla Karyolamın Demiri, İzmir’in Kavakları, İki Keklik, Devrent Deresi, Çay Benim Çeşme Benim, Cemile’nin Gezdiği Dağlar Meşeli, Ateş Attım Samana Bak Dumana Dumana, Sendeki Kaşlar Bende de Olaydı ve Kahveyi Kavururlar isimli türküleri seslendirdiler ve konsere gelen vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattılar.
Büyük beğeni toplayan konserde ayrıca solo olarak da İrfan Dağ Kütahya’nın Pınarları Akışır, Hasibe Hatip Kırmızı Buğday Ayrılmıyor Sezinden ve Abdullah Başaran Edremit’in Gelini isimli türküleri Malkaralılara seslendirdiler.Sunuculuğunu Malkara Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Haber Sorumlusu Cem Çurlu'nun yaptığı Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun saz ekibinde; piyanoda Anıl Savaşır, 1. bağlamada Hasan Çetin, 2. bağlamada Mehmet Refik Hatip, kanunda Emre Gürtunca, yan flütte Didem Soğancılar, klarnette Haldun Başkütük, bendirde Saim Yavuz, perküsyonda Ulaş Aydemir ve bas gitarda ise Volkan Soğancılar yer aldı.

GÜMÜŞ’E ÇİÇEK

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul konser sonunda yapmış olduğu konuşmasında; “Öncelikle bizlere gerçekten bu keyifli anları yaşatan, emeği geçen tüm arkadaşlarıma, Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği topluluğuna ve emeği geçen tüm belediye personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Buraya geldiğimizden beri sürekli ağzımızdan düşürmediğimiz bir Malkara olgusu var. İçinde yaşayan tüm insanlarıyla birlikte nefes alan, yaşayarak büyüyen, gelişen, iletişim kültürünün hâkim olduğu bir Malkara sevdasına bu akşam salonda olan, koroda emeği geçen, yaşamın en önemli olgularından biri olan zamanlarını harcayarak bu sevdaya bizle birlikte ortak olan arkadaşlarıma gerçekten sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Hepsi için kocaman bir alkış istiyorum. 18 Mart’tan sonra bu akşam ikinci konserini veren koromuzu bir tebrik ediyor, kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek gecenin anısına Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Özkan Gümüş'e çiçeğini takdim etti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un ardından kısa bir konuşma yapan Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Özkan Gümüş de; “Buraya gelen tüm misafirlerimize, bizi yalnız bırakmadıkları için topluluğumuz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sene başlattığımız bu projenin içerisinde başta Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Bey olmak üzere, Başkan Yardımcılarımız, Kültür Müdürümüz ve emeği geçen tüm personele ben ekibimiz adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sizleri burada böyle dolu salonda gördüğümüz için, bizleri yalnız bırakmadığınız için tekrar teşekkür ediyorum. Bu bizim iştahımızı daha çok kabartıyor. Önümüzdeki yıllarda vereceğimiz konserlerimizde farklı projelerle farklı şekillerde karşınızda olacağız. Sizleri yine aramızda bu şekilde görmek istiyoruz. Saygılar sunuyorum. Teşekkür ediyorum” diyerek teşekkürlerini sundu.
Editör: TE Bilisim