Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170’nci yıl dönümü Kapaklı’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Belediye Meydanı’nda çelenk sunumunun ardından davetliler Kapaklı Polis Merkezi Amirliği’nde düzenlenen kokteylde bir araya geldiler.

Çerkezköy Bakış -
Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kapaklı’da bir dizi etkinlik düzenlendi.

GENİŞ KATILIM


Dün saat 10.00’da Belediye Meydanı’nda düzenlenen programa, Kapaklı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Aziz Özkan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, gaziler, Belediye Meclis Üyeleri, siyasiler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, emniyet mensupları ile Kapaklılılar katıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ BARIN ÇELNEK SUNDU


Programa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’ın Atatürk Büstü’ne çelenk sunumu ile başlandı. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak akabinde İstiklal Marşı okundu. 

“170 YILLIK MAZİYİ GERİDE BIRAKIYORUZ”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın yaptı. Programa katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Barın “Şanla, şerefle yazdığı 170 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 170. Kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır” dedi.



“YETKİLERİMİZİ KANUNDAN ALIYORUZ”

Emniyet teşkilatının yetkilerini kanunlardan desteğini halktan aldığını belirten Barın şöyle devam etti: “Emniyet teşkilatımızın devletimizin en önemli teminatlarından biridir. Toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası milletin huzur ve güvenliği için yeminine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir. Bizler bu görevi yerine getirirken demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Çünkü adalete dayanmayan güç zorbalıktır, ama kuvvete dayanmayan adalette aciz olur”

“POLİS ADALETLİDİR”

Hukuk devletinde polisin adalete dayalı bir kuvvet olduğunu kaydeden Barın “Onun için zalim değildir. Adaletlidir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür. Emniyet teşkilatının her ferdi, bu anlayışla görevini sevgi ve hoşgörünün ışığında daima ülkesini ve milletini düşünerek fedakarca yapmakta, üstlendiği görevin kutsallığının bilincinde, büyük bir hizmet aşkıyla, canı ve kanı pahasına yerine getirmekte ve topluma güven veren hizmetlerini yüksek şuurla ve halkımızla bütünleşerek en iyi şekilde devam ettirmektedir. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda halkımızın sevgi, güven ve desteğini aldık. Unutulmamalıdır ki; toplum ile bütünleşmeyen bir kurumun asla başarıya ulaşma şansı yoktur. Bundan sonra da yapacağımız hizmetlerde insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı, demokratik, laik, Cumhuriyetimizin bir kurumu olarak aynı inanç ve özveriyle görevlerimizi sürdüreceğiz.”

“MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Barın konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Türk Polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Hedefimiz toplumsal barışı sağlamış, huzurlu ve güvenli bir Türkiye’dir. Bu vesile ile her türlü şartlar altında yurdun her karış toprağında canını dişine takarak ülkemizin emniyetini ve huzurunu sağlamak adına mesai mefhumu gözetmeksizin, vatan ve millet sevdası ile görev yapan, başarıları, fedakarlıkları ve kahramanlıklarıyla aziz milletimizin sevgisini ve güvenini kazanmış Türk Polis Teşkilatı’nın 170.kuruluş yıl dönümünü birlikte, gururla kutlamanın mutluluğunu tadarak bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden arkadaşlarımızın, aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

MEVLDİ OKUTULDU

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’ın konuşmasını tamamlaması sonrasında Kapaklı Polis Merkezi Amirliği’nde kokteyl düzenlendi. Tebriklerin kabulü ile gündüz programı tamamlandı. Günün akşamında Kapaklı Ulu Camii’nde akşam namazı sonrasında mevlid-i şerif okutuldu.
Editör: TE Bilisim