19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Türk tarihinin şanlı zaferler ve fetihlerle dolu bir kahramanlıklar tarihi olduğunu belirtti.

Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı.

MİLLETİMİZE GÜÇ VERDİ

Aktuğ açıklamasında “Aziz vatanımızın işgale uğradığı bir dönemde şanlı Türk tarihinden ve soylu milletimizden aldıkları güçle Samsun’da bağımsızlık meşalesini yaktıkları o kutlu günün üzerinden 97 yıl geçmiştir. Ancak geçen 97 yılda; 19 Mayıs 1919 öneminden hiçbir şey kaybetmemiş aksine zor zamanlarda Türk Milletinin hürriyet aşkının ve sarsılmaz gücünün nişanesi olarak milletimize güç vermiştir” dedi.

KAHRAMANLIKLAR TARİHİDİR

Türk tarihinin şanlı zaferler ve fetihlerle dolu bir kahramanlıklar tarihi olduğunu kaydeden Aktuğ “Aziz milletimiz, tarih boyu büyük devletler kurmuş ve gittiği yerlerde iz bırakan medeniyetler oluşturmuşlardır. Ancak; Türk tarihinde bu zaferler, fetihler ve büyük medeniyetlerin yanında büyük buhranlar ve sıkıntı dönemleri de vardır. Türk milleti, tarih boyunca böyle buhran dönemlerinde defalarca varlık mücadelesi vermek zorunda kalmıştır” dedi.

ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR

Milli mücadelenin başladığı tarihlerin yine büyük sıkıntıların yaşandığı, Türklüğün canına kast eden emperyalizmin aziz vatan topraklarını işgal ettiği bir tarih olduğunu dile getiren Aktuğ “Ama aziz milletimiz tarihin her döneminde karşı karşıya kaldığı zor ve sıkıntılı şartları aşmış, kara bulutları üzerinden dağıtmayı bilmiştir. 19 Mayıs 1919 da Türk milletinin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. Mazlum ve davasında haklı bir milletin zulme ve eziyete karşı başkaldırısı olan 19 Mayıs, soylu milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir” dedi. 19 Mayıs 1919’un 97. yıldönümünde Türk ve milletinin ve gençliğin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Aktuğ “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim