Suriyeli aileler, yaşadıkları kötü günleri unutturan bebeklerini Türkiye'de büyütmelerine imkan tanıyan yetkililere teşekkür ediyor.

Yaklaşık 5 yıldır devam eden Suriye'deki iç savaş nedeniyle 10 binlerce Suriyelinin misafir edildiği Türkiye'de dünyaya gelen minik Suriyeliler, hiç bilmedikleri vatanlarından ayrı hayata "Merhaba" diyor.

AİLELERİNE GÜÇ VERİYOR

Çerkezköy’de yaşayan Suriyeli Ashram ailesinin evlatları, gözlerini Türkiye'de açan bebeklerden sadece birisi. Ülkelerinden uzakta sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebek Muhammed, ailelerine bir nebze de olsa acılarını unutturuyor. Türk doktorların sağlıklarını yakından takip ettiği bebekler, gözlerindeki umut ışığıyla ailelerine de güç veriyor.

“ÇOCUKLARIMIN İSTİKBALİ TÜRKİYE’DE DAHA GÜVENLİ”

2 gün önce dünyaya gelen Muhammed'in babası Ala AldinAshram (29), yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıl önce Türkiye'ye sığındıklarını söyledi. Muhammed’in ikinci çocukları olduğunu belirten Ashram, "Bebeğimiz, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde dünyaya geldi. Eşimin doğumunda hiçbir sıkıntı yaşamadık. Türk yetkililer, bizlere çok yardımcı oldu. Bebeğim ve eşimle her zaman ilgilendiler. Allah, onlardan razı olsun" diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Her türlü ihtiyaçlarının da karşılandığına işaret eden Ashram, kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür etti. Bir baba olarak en büyük endişesinin evlatlarının sağlığı ve güvenliği olduğunu aktaran Ashram, "Çok şükür, burada evlatlarım güvende. Türkiye olmasaydı belki hayatta bile olmazdık. Burada herkes, bizlere içten kucak açtı. Çocuklarımın istikbali, Türkiye'de daha güvenli" dedi. Anne AlaaMeşemşen (24) ise en kısa zamanda Suriye'deki savaşın sona ermesini ve evlatlarının ülkelerinde büyümesini istediğini ifade etti.
Editör: TE Bilisim