Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre,  Zonguldak’ın ardından en yoğun yağışı metrekareye 59,8 kilo yağış ile Çerkezköy aldı.

Çerkezköy Bakış - Cuma günü ilçede etkili olan yağmur yağışı sonrası ilçe genelinde birçok ev ve işyerini su basmış çok sayıda araç göle dönün caddelerde içindeki yolcularıyla mahsur kalmıştı. Yağmurun kesilmesinin yetkililerce hasar tespitleri de başladı. İlçe genelindeki çok sayıda caddede yeni serilen asfaltların kalktığı görülürken, bazı ev ve işyerlerini de su bastığı görüldü.
Sağanak yağıştan en çok etkilenen mahallelerin başında ise Kızılpınar geldi. İrgin Sokakta bulunan Muhsin Çelik ile İhsan Çelik’in evlerinin büyük bir kısmı su doldu, eşyalar kullanılmaz hale geldi. Yetkililerden destek bekleyen Çelik ailesi, canlarını zor kurtardıklarını da söylediler.
 

YAKLAŞIK 60 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Türkiye genelinde Cuma günü 738 ayrı bölgede Meteoroloji tarafından yağış ölçüldü. Yapılan ölçümlerde en çok yağışı son 24 saatte 63.4 kilo ile Zonguldak’ın Gökçebey İlçesi alırken, ikinci sırada yağışın en çok etkili olduğu ilçe ise 24 saat içinde metrekareye 59.8 kilo yağış alan Çerkezköy’ oldu. Aynı gün Tekirdağ‘ın diğer ilçeleri metrekareye son 2 saat içinde Çorlu 10 kilo, Hayrabolu 6 kilo, Saray 4,9 kilo Süleymanpaşa 1 kilo, yağış aldığı görüldü.

Editör: TE Bilisim