Çerkezköy Bakış - Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin okula girişlerini yüz tanıma, parmak izi veya kartla yapabileceği turnike sistemini hayata geçirdi. Turnikeli güvenlik sistemi veliler tarafından memnuniyetle karşılandı. Okulun giriş kapısında oluşturulan güvenlik koridoruna turnikeler yerleştirildi ve öğrenciler çipli kartlarını okutarak okula giriş ve çıkış yapıyor. ‘Güvenli Okul Projesi’ kapsamında yapılan bu sistem sayesinde okula yabancı kişilerin girişi de engelleniyor ve veliler huzur içinde çocuklarının eve dönmesini bekliyor.
Öğrenciler, sabah girişlerinde turnike sisteminde yüzlerini tanıtarak, parmak izlerini okutarak ya da kartlarını okutarak giriş yapıyor. Tüm öğrencilerin sisteme kayıtlı olduğunu belirten okul müdürü Yusuf Budak, “Önemli bir sistemi okulumuza kazandırdık. Öğrenciler, giriş- çıkış yaptıklarında o anda velisine mesaj gidiyor. Geç geldiği veya gelmediği zaman da veli bilgilendiriliyor. Bu sistemde devamsızlık sayısında düşme amaçlanıyor ve veli, öğrencisinin o an ne yaptığını biliyor. Tüm öğrenciler sisteme kayıtlı o an içerisinde kaç kişi giriş yaptı, kim gelmedi hemen görebiliyoruz. Bu sistem ile öğle arasında da sadece izinli olan öğrenciler çıkış yapabiliyor. Bu sistem güvenliği de üst seviyeye çıkartmış oluyor. Velilere de güven veriyor.” dedi.

VELİLER DE MUTLU

Veliler ise kurulan sistemin önemine değinerek, “Gerçekten çok güzel düşünülmüş bir sistem olmuş. Biz de çocuğumuzu okula bıraktıktan sonra o andan itibaren nerede olduğunu biliyoruz. Okula gitti mi, derse gitti mi, başka bir yerde mi diye bir sorunumuz kalmıyor. Sistemde okula gitmediği mesajı geldiği zaman müdahale edebiliyoruz. Güven verici, güzel bir sistem kurulmuş” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim