Çerkezköy Bakış - Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ücretsiz üniversiteye hazırlık yetiştirme ve destekleme kursuyla üniversiteye hazırlanan öğrenciler tıp fakültesinden hukuk fakültesine; mühendislik fakültesinden eğitim fakültelerine kadar çok sayıda bölüme yerleştiler.

YIL BOYUNCA HAZIRLANDILAR

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde açık lise son sınıf öğrencileri ile mezun öğrencilere yönelik ücretsiz üniversiteye hazırlık yetiştirme ve destekleme kursu açtıklarını hatırlatarak “Bakanlık bu uygulamayı ülke genelinde sürdürüyor. Bizler de Çerkezköy’de Halk Eğitim Merkezi bünyesinde üniversiteye hazırlık kursu açtık. Başvurulara ve öğrencilerin seviyelerine göre sınıflar oluşturduk. Belirlenen plan ve program dahilinde öğrencilerimiz YGS-LYS’ye hazırlandılar” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ”

Açıklanan tercih sonuçlarına göre öğrencilerin büyük bölümünün üniversiteye yerleştiğini kaydeden Erdoğan “Öğrencilerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Yılmadan, öğretmenlerinin belirlediği çalışma programına uyarak sınava hazırlanan öğrencilerimiz çalışmalarının karşılığını almıştır.” ifadelerine yer verdi.

YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

Erdoğan, ücretsiz üniversiteye hazırlık yetiştirme ve destekleme kurslarının her yıl düzenleneceğini açıklayarak “Yeni dönem kayıtlarımız başladı. Öğrencilerimiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne giderek kayıt işlemlerini yaptırabilirler. Tüm öğrencilerimiz kurslara katılabilir.” diye konuştu.

“TAMAMEN ÜCRETSİZ”

Üniversiteye hazırlık kurslarının tamamen ücretsiz olduğunu kaydeden Erdoğan “Halk Eğitim Merkezi’nde açık lise son sınıf öğrencileri ile mezun öğrencilerimize yönelik kurs düzenliyoruz. Bunun dışında okullarımızda devam eden ücretsiz kurslarımız bulunuyor.” İfadelerine yer verdi.

ERDOĞAN TEŞEKKÜR ETTİ

Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan üniversiteye hazırlık yetiştirme ve destekleme kursuna yaklaşık 120 öğrencinin devam ettiğini belirterek: “Yerleştirme sonuçlarına göre 68 öğrencimiz bir yüksek öğretim programına yerleşti. Henüz ulaşamadığımız öğrencilerimiz de bulunuyor. Önümüzdeki günlerde kamuoyu ile son bilgileri paylaşacağız. Başarıda katkısı olan öğretmenlerimize, öğrencilerimize, öğrenci velilerimiz ile öğrencilerin yetişmesinde katkı sağlayan okul öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

HANGİ ÖĞRENCİ HANGİ BÖLÜMÜ KAZANDI?

Üniversiteye, ücretsiz yetiştirme ve destekleme kursu ile hazırlanan Sevde Dinek Pamukkale Üniversite Tıp Fakültesi’ne, Rahmi Ayaz Namık Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne, Ali Küçük Adnan Menderes Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı’na, Sercan Ekin Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne, Serhan Özman Zonguldak Üniversitesi Makine Mühendisliği’ne, Emre Konan ile Emre Cansu Bakıkesir Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ne, Mücahit Akkurt Atatürk Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’ne, Serkan Orhan ile Ömer Buzkuş Zonguldak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ne, Şükrü Eren Demirel KTÜ Mekatronik Mühendisliği’ne, Emre Erçel 19 Mayıs Üniversitesi Kimya Mühendisliği’ne, Merve Yorulmaz Selçuk Üniversitesi Kimya Mühendisliği’ne, Ayşe Nur Geçtan Trakya Üniversitesi Gıda Mühendisliği’ne, Kübra Polis Atatürk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ne, Ebru Saray  İstanbul Üniversitesi hemşirelik bölümüne, Kübra Güney Maltepe Üniversitesi hemşirelik bölümüne, Selin Bulut Zonguldak Üniversitesi hemşirelik bölümüne, Sedanur Turna Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi fizyoterapi bölümüne, Ezgi Şirin Haliç Üniversitesi fizyoterapi bölümüne, Sümeyye Oğuz Uludağ Üniversitesi psikoloji bölümüne, Saniye Ülbeği Düzce Üniversitesi Makine Ressamlığı Bölümü’ne, Duygu Yolcu Balıkesir Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği bölümüne, Sema Eren Trakya Üniversitesi edebiyat öğretmenliği bölümüne, Emel Uzuner Namık Kemal Üniversitesi sosyoloji bölümüne, Okan Tosun Beykent Üniversitesi tarih bölümüne, Gülbahar Koç Uludağ Üniversitesi kimya bölümüne, Hesna Güngör Ege Üniversitesi kimya bölümüne, Şeyma Kurubaş Trakya Üniversitesi matematik bölümüne, Sedat Özcan Namık Kemal Üniversitesi felsefe bölümüne, Sevda Yıldız Namık Kemal Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümüne, Hazal Yıldız Bayburt Üniversitesi fen bilgisi öğretmenliği bölümüne, Turan Okur 18 Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na, Bilge Sultan Arabacı 18 Mart Üniversitesi işletme bölümüne, Okan Keskin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işletme bölümüne, Meryem Hacıoğlu Düzce Üniversitesi işletme bölümüne, Umut Gümüş Karadeniz Teknik Üniversitesi iktisat bölümüne, Ayşegül Kaya Trakya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümüne, Hazal Hacıoğlu Kırklareli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümüne, Merve Çelik Artvin Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimine, Merve Gümüş istanbul Üniversitesi sosyal hizmetler bölümüne, Yeşim Can Açık Burdur Üniversitesi sağlık yönetimi bölümüne, Doğukan Aras Pamukkale Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne, Bünyamin Bayram Balıkesir Üniversitesi bankacılık ve finans bölümüne, Asiye Furan ile Gamze Kara Düzce Üniversitesi sigortacılık ve sosyal güvenlik bölümüne, Sevde Yavuz Sakarya Üniversitesi dış ticaret bölümüne, İrem Baksı Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne, Serdar Bozkuş Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne, Ayşegül Yalçın Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümüne yerleşti.

17 ÖĞRENCİ 2 YILLIK BÖLÜMLERE YERLEŞTİ

Üniversiteye ücretsiz yetiştirme ve destekleme kursu ile hazırlanan 17 öğrenci de 2 yıllık yüksek öğretim programıan yerleşmeyi başardı. Arif Çevik 18 Mart Üniversitesi anestezi bölümüne, Gülistan Demir Bilgi Üniversites diş protezi bölümüne, Kübra Yıldırım Medipol Üniversitesi açık tıp teknikerliği bölümüne, Saim Berk Aydın Namık Kemal Üniversitesi radyoloji bölümüne, Ayten Varol Kocaeli Üniversitesi yerel yönetimler bölümüne, Mustafa Güney Akdeniz Üniversitesi yapı denetim bölümüne, Çağatay Çiçeklitaş Anadolu Üniversitesi adalet bölümüne, Eray Sözeyatar Kırklareli Üniversitesi maliye bölümüne, Oğulcan Kurtuluş Kırklareli Üniversitesi bankacılık ve sigortacılık bölümüne, Büşra Özdemir Sakarya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne, Baki Eroğlu 18 Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümüne, Okan Diler Balıkesir Üniversitesi pazarlama bölümüne, Şeyma Tüzer Namık Kemal Üniversitesi sosyal güvenlik bölümüne, Sezer Ercan Karabük Üniversitesi turizm ve otelcilik bölümüne, Ceyda Özkan Namık Kemal Üniversitesi muhasebe bölümüne, Cem Savaş Namık Kemal Üniversitesi biyoteknik bölümüne, Ferit Balcı Aydın Üniversitesi dış ticaret bölümüne yerleşti.
Editör: TE Bilisim