Çerkezköy Bakış - Programa MHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Çağlar Bütün, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı İlyas Hancı, Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Ulaş Boy ve yönetimi, Kömürköylüler Dernek Başkanı Seyfi Özgerçek ile çok sayıda ülkücü katıldı.

“MEHMET AKİF ERSOY’U ANLATMAYA GÜNLER YETMEZ”
Programa konuşan MHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Çağlar Bütün, “Mehmet Akif Ersoy’u anlatmaya saatler değil günler yetmez. Sadece İstiklal Marşı’nı anlatmak bile günlerimizi alır.” dedi. Mehmet Akif’in Peygamber sevgisinden, haksızlıklara karşı duruşuna, yardımseverliğine ve verdiği sözleri her zaman tuttuğuna değinen Bütün, “Mehmet Akif bir gün bir arkadaşına akşam ‘size geleceğim’ diye söz verir. Akşam hava yağmurludur arkadaşı da bu yağmurda Akif gelmez diye düşünüp komşusuna gider. Akif, söz verdiği gibi arkadaşının evinde gider kapıyı başkası açar. Akif arkadaşını sorunca, ‘Yağmur yağınca sizin gelmeyeceğinizi düşünüp komşuya gitti isterseniz çağırıyım der’ Akif ise ‘çağırma, geldiğimi söylersin’ der. Akif, bu arkadaşıyla uzun süre konuşmaz. Arkadaşları Akif’e yapma böyle derler. Akif ise ‘Ben onun komşuya gitmesine kızmıyorum. Nasıl olur da benim sözümü tutmayacağımı düşünür. Ben söz verdiysem giderim, benim adıma nasıl konuşur buna kızıyorum der.’ İşte Akif böyle bir adamdı bir söz verdiyse onu her zaman yerine getirirdi.” İfadelerini kulandı.

İSTİKLAL MARŞI
İstiklal Marşının yazılma sürecine de değinen Bütün, “İnsanların duygularını öne çıkaracak bir şiir yazılması gerekir o dönem. En güzel şiiri yazana da 500 liralık ödül verilecektir.  Çok yazan olur ama bunlar beğenilmez. Mehmet Akif ‘ben vatanımı 500 liraya satmam’ deyip şiir yazmaktan vazgeçer. Hasan Basri, Akif’in yanına gider ve onu ikna etmeye çalışır. Sen kazanırsan bu parayı Hilal-i Ahmer derneğine bağışlarsın der ve Akif şiiri yazmaya karar verir. Şiir mecliste 4 kere okunur ve kabul edilir. Herkes alkışlar ve Akif bu durumdan çok utanır. Sevmez böyle şeyleri. Ogün o 500 lirayı kabul etmeyen Akif meclise borç aldığı 2 lira ile gelmiştir ve Mehmet Akif’in yazdığı her sözde bir anlam vardır.” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Bütün, kendisini davet ettikleri için Ülkü Ocaklarına teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilisim