Çerkezköy Bakış - Çerkezköy-Çorlu arasında Teknik Üniversite kurulması için TBMM’de çaba göstereceğini söyleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’e, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın “Veliköy’de 75 dönüm arazimiz var, gel o üniversiteyi Veliköy’e kuralım” çağrısı gelmişti.
‘DAR UFUK’ SUÇLAMASI
Partisinin, Kapaklı’da önceki gün gerçekleştirdiği Kapaklı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın, açıklamalarını üzülerek okuduğunu vurgulayarak “Sayın Belediye Başkanımız’ın belki haberi yoktur, biz Çerkezköy ile Çorlu arasında bir yer belirledik. Kaldıki, bizim kurmayı hedeflediğimiz üniversite nano teknolojilerin kullanıldığı araştırma ve geliştirme üniversitesi olacak. Doğrusu, Belediye Başkanımızın ufkunun bu kadar dar olduğunu bilmiyordum. Namık Kemal Üniversitesi bile 2 Bin Dekar üzerine kuruluyken, 75 dönümlük yere Üniversite kurulmaz.” Açıklamasını yaptı. Yel’in bu açıklamasıyla, Veliköy’e Teknik Üniversite kurulması ihtimali suyu düşmüş oldu.
AKAY NE DEMİŞTİ?
Hatırlanacağı üzere, Çerkezköy’deki sivil toplum kuruluşu ziyaretleri sırasında konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çerkezköy-Çorlu arasına Balkan Teknik Üniversitesi kurulması için TBMM’ye önerge vereceğini söylemiş, Belediye Başkanı Vahap Akay da “Sayın Milletvekilimizin yer aramasına gerek yok. Veliköy’de, Üniversite’ye ait 75 dönümlük alan var. Kendisi bugün gelsin mevcut yeri hemen devredeyim” çağrısında bulunmuştu.
Editör: TE Bilisim