Çerkezköy Bakış - Ebru sanatının yaygınlaşmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamak amacıyla Recep Arif Gabralı İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi.
Yaklaşık 300 öğrenci ve 25 öğretmenin katılım sağladığı etkinlikte öğrenciler, unutulmaya yüz tutmuş ebru sanatını yapmayı öğrenirken, öğretmenleriyle birlikte eğlenceli ve keyifli vakit geçirdi. Etkinliğe ayrıca yaklaşık 100 veli de katılım sağlayarak katkıda bulundu.

KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİLER

5 gün süren etkinlikte, Ebru sanatçısı Gülhis Başaran ve ekibi, öğrenci, öğretmen ve velilere, ebru sanatının yapımını anlattı. Okul bahçesinde kurulan sehpalarda ebru sanatının inceliklerini anlatan Başaran ve ekibi daha sonra öğrencilere uygulama yaptırdı. İlk olarak tekneye yoğunlaştırılmış su ekleyen ve istenen kıvamı yakalayana kadar karıştıran öğrenciler, daha sonrasında teknede hazırlanan sıvı kağıttan süzülerek temizleme işlemi yaptı. Ebru sanatının tüm inceliklerini öğrenme hevesinde olan öğrenciler, keyifli geçen etkinlikte, seçtikleri renkler ve su üzerine oluşturdukları desenlerle hayallerini kâğıda yansıttı.

“KENDİ KÜLTÜRLERİNİ TANIYORLAR”


Öğrencilerin ebru sanatı ile tanışmalarını sağlamak amacıyla etkinlik düzenlediklerini ifade eden Recep Arif Gabralı İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez, “Bu etkinliği Gülhis Hanım ile beraber düzenliyoruz. Etkinliğimiz 5 gün sürdü. Bu süre zarfında yaklaşık 300 öğrencimiz ebru yaptı birebir. Etkinliğimize velilerimiz de katıldı. Etkinliğimizi bu yıl ilk defa yapıyoruz. İnşallah gelecek yıllarda etkinliğimizi geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Öğrencilerimiz bu etkinlikle sanatsal faaliyetlerle ilgilenmiş oluyor. Ebru sanatını tanımış oluyorlar. En önemlisi de kendi kültürlerini tanıyorlar.” dedi.

Editör: TE Bilisim