Aracı ve araç sahiplerini hem maddi hem de sağlık anlamında koruma altına alan kasko, zorunlu olmamasına karşın önemli bir güvence olarak öne çıkıyor. Araç sahipleri için en önemli konuların başında da, kasko fiyatları geliyor. Uygun fiyatlı kasko yaptırmak isteyenler için, Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol önemli tavsiyelerde bulundu. 

Kasko sigortasının fiyatlarını ne etkiler?

Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Akyol, kasko sigortası ile ilgili olarak fiyatı etkileyen kriterlere dair şunları söyledi:

Kasko, zorunlu olmayan ancak birçok riske karşı aracımızı güvence altına alan önemli bir poliçe. Kasko sigortasında, uygun fiyatlı teklif almak isteyenlerin bilmesi gereken, kaskonun hangi kriterlere göre hesaplandığı. Kasko sigortasında, fiyatı etkileyen kriterler içinde ilk etapta aracın markası ve modeli geliyor. Bunun dışında kaza geçmişi, aracın özellikleri, istenen teminatlar ve muafiyetlere göre de fiyat değişebilir. Kasko ilk kez yaptırılıyorsa, araba kasko hesaplamanın ana faktörleri bu şekilde. İlk yılın ardından yaptırılan kaskoda, hasarsızlık da devreye giriyor. 

Hangi teminatların olmasını istiyorsunuz?

Kasko teklifi alırken, dikkat edilecek önemli konulardan biri, poliçenin hangi teminatları içerdiği. Araç çarpması, çalınması, yanması ya da doğal afetlerden etkilenmesi gibi durumlar, kaskoların ana teminatı içinde yer alıyor. Bununla birlikte, günümüzde kaskoda farklı teminatlar da eklenebiliyor. Bunların içinde aracın anahtarının kaybolması, mini cam onarımı, olası bir durumda çekici desteği yer alıyor. Yol yardım, ikame araç ve farklı teminatlar da kaskoya eklenebiliyor. Uygun fiyatlı bir kasko yaptırma sürecinde, teminatların ihtiyaç duyulan ölçüde kapsayıcı olması önemli. Tabii ki en önemli konulardan biri, teminatın ne kadar geniş olduğu. Hem karşı taraf hem de araç sahibinden kaynaklı kazalarda, teminatın büyüklüğüne göre de kasko fiyatları değişebiliyor.

Hasarsızlık indirimi nasıl alınır?

Araç kasko fiyatları 2022 içinde, kasko sorgulama ve karşılaştırma platformları üzerinden alınabilir. Kasko fiyatlarında, aracın modeli ve markası, yılı, hasar geçmişi ve teminat özellikleri belirleyici. Ancak, kaskoda trafik sigortasında olduğu gibi hasarsızlık durumunda poliçede indirim almak mümkün. Hasarsız geçen her yılın ardından, kasko poliçesi hasarsızlık indirimi ile yenilenebiliyor. Araç sahiplerinin uygun fiyatlı kasko teklifi alabilmesi adına, hasarsızlık geçmişi önemli bir avantaj. Her yıl yenilenen kasko sigortasında, herhangi bir hasar geçmişinin olmaması indirim almayı sağlarken, bir kaza durumu ise poliçe tutarının artmasına neden olabilir.   

Online kasko teklifi alma platformları üzerinden, en uygun fiyatlı kasko alternatiflerini keşfetmek mümkün. En önemli konu ise, ucuz bir kaskodan ziyade, kapsayıcı ve güvenceli bir kasko yaptırabilmek.

Editör: TE Bilisim