Çerkezköy Bakış - Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen okul güvenliği toplantısına İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve ilçedeki okulların idarecileri katıldı. 

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KONUSUNA DEĞİNİLDİ

Günümüzün en büyük sorunlarında biri haline gelen, kolayca bulunabilen ve kullanım yaşı 12-13’lere kadar düşen uyuşturucu konusunda büyük adımlar atılmaya devam ediliyor. Kısa süre önce İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje Çerkezköy’de de kullanılabiliyor. Özellikle okul çevrelerinde de görülen uyuşturucu satışı ve kullanımını gören vatandaşlar tek tık ile bu durumu emniyet güçlerine haber verebilecek. Okullar ile ilgili yaptığı konuşmasında bu konuya da değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Telefona indireceğimiz ‘Uyuma’ uygulaması ile özellikle okul çevrelerinde yapılan bu çirkin olayı, anında emniyet güçlerine aktarabileceğiz” dedi.

UYUMA NEDİR? NASIL KULLANILIR?

Akıllı telefonlarda Google Play ve App Store’den uygulamayı indirdikten sonra Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile birlikte giriş yapabilecekler. Bir olay ile karşılaşan vatandaşlar, Uyuma uygulamasına bulundukları konumu girecekler, ardından en yakın ekibe bu bildirim gidecek ve olaya müdahale edilecek. İhbarı yapan vatandaşların kimliği gizle kalacak. 

OKUL YATIRIMLARINA DEĞİNDİ

Konuşmasını sürdüren Gümüş, ilçe genelinde yapılan okul yatırımlarından, tamamlanmış ve devam eden okullar hakkında bilgiler verdi.

SORU - CEVAP KISMINA GEÇİLDİ

Gümüş’ün konuşmasının ardından, Kaymakam Abban öncülüğünde Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi de kürsüye çıktı. Burada Kaymakam Abban ve beraberindeki isimlerü, okul idarecilerinden gelen sorunları dinledi ve çözümü için notlar aldı. 

Editör: TE Bilisim