Çerkezköy Bakış - Gülerçin Koleji Konferans salonunda düzenlenen konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İmam Hatip Platformu Başkanı Ercan Erdoğan, Çerkezköy İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

KATILIMCILARI SELAMLADI

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı. Konferans öncesinde Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri koro eşliğinde şiir okudu. Konferansın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş yaptı. Gümüş, konferansa katılan eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu’na teşekkür ederek, katılımcıları selamladı.

"İYİ BİR MÜSLÜMAN'IN ZİRVESİDİR"

Gümüş’ün ardından Vehbi Vakkasoğlu söz aldı. Vakkasoğlu, Akif'in örnek kişiliğinden ve ahlakından söz etti. Mehmet Akif Ersoy'un örnek bir insan olduğunu söyleyen Vakkasoğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Mehmet Akif örnektir. Örneksiz eğitim olmaz. Örnek alacağınız bir büyüğünüz olmalı yoksa boşlukta kalırsınız. Örnek alacağınız kişilerden biri de Mehmet Akif'tir. Adam gibi adamdır, yalansız, haramsız bir hayatın sahibidir. Ahlak ve karakter abidesidir. Şairin, adamın hasıdır, iyi bir Müslüman'ın zirvesidir. O'nu ne kadar tanıyor, ne kadar örnek alıyoruz? O'nun yüreği bize lazım. O sizin de manevi dedeniz. O'nun ruhunu sıksanız ilk damlayan şey dostluk olur. 10 parmağında 10 marifeti var fakat bir o kadar da mütevazı bir kişiliğe sahip" diye konuştu. 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Vakkasoğlu’nun konferansının ardından ilçe genelinde yapılan Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere takdim edildi.

Editör: TE Bilisim