Komutanlığın açılışına Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Sahil Güvenlik Marmara Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Sahik Güvenlik Komutanı SG Yüzbaşı Burak Akanpınar, Kaptan Şirketler Grubu yetkilisi Mustafa Çebi, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeller, İl Jandarma Komutanlığı personelleri katıldı.

Açılışta konuşan İl Jandarma Komutanı Kılıç Yenice Jandarma Karakol Komutanlığının kuruluş sürecini anlattı ve kurulmasını sağlayan Kaptan Şirketler Grubu yetkililerine teşekkür etti.
Ardından Sahil Güvenlik Marmara Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu bir konuşma yaparak Yaşar Kaptan Çebi Eğitim Tesisi’ni hayırlı olmasını temenni etti ve tesisin kurulmasını sağlayan Kaptan Şirketler Grubu yetkililerine teşekkür etti.

“ASAYİŞ SADECE KARADA, DEĞİL AYNI ZAMANDA DENİZDE DE SAĞLANMASI GEREKLİ” 

Açılışta konuşan Vali Yıldırım, “İçişleri Bakanlığı yurdun içerisinde asayişten sorumlu bir bakanlıktır hepinizin bildiği gibi ve bu bakanlığı temel görevi huzurla asayişi sağlamaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Jandarma Genel Komutanlığımız ve onlara göre daha genç olan Sahil Güvenlik Komutanlığımız İçişleri Bakanlığı bünyesindedir. Asayiş sadece karada, topraklarda değil aynı zamanda denizde de sağlanması gereken çok önemli bir unsurdur ve denizlerde de Sahil Güvenlik Komutanlığımız bu görevi yerine getiriyor.Tabi ki deniz olunca, sahil olunca sahil güvenliğimizi unutmamız mümkün değil. Sahil güvenliğimize de destek olalım dedik. Hemen girişin sağ tarafındaki farklı bir parsel burası da yine aynı şekilde Sahil Güvenlik Komutanlığımıza tahsis edildi. Kurulmasında emeği geçen Yaşar Kaptan Çebi’ye teşekkür ediyorum. Yaşar Kaptan Çebi’nin yardımlarıyla onun beraberinde çalışan gerek Genel Müdür Mustafa Bey gerek Orhan Çebi’nin destek ve katkıları bulunmaktadır. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.

“MARİFET İLTİFATA TABİİDİR “

Yüce önder Atatürk’ün bir sözü var; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün taht olacaktır. İlelebet payidar kalacaktır.”  Bizler başka yerlerde görev alarak buradan gideceğiz. Bizden sonra görev yapacak arkadaşlar vatana, millete hizmet etmeye devam edecekler. İnşallah buraları daha da geliştirecekler. Daha güzel binalar, daha donanımlı tesisler mutlaka olacak. Bu vatana, millete daha kaliteli hizmet verecekler. Ben buna inanıyorum.

Biz bugün sizlerle birlikte hepimiz, hep birlikte el birliğiyle burada bir temel attık. Bu temelin üzerinde daha donanımlı tesisleri ortaya çıkarabilmek şimdilik bizim ve bundan sonra da bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızındır, hepimizindir. İnşallah bunu gelecekte göreceğiz. Ben burada olursam, belki bu yollardan geçersem uğrar bir çay içeriz hep birlikte. Bu da bizi, hepimizi gururlandırır. Marifet iltifata tabiidir. Emek harcayan herkese başta Yaşar Kaptan amcaya, Kaptan Gruba, Jandarma Komutanlığımıza, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, Emniyet Müdürlüğümüze, Kaymakamlarımıza, Belediyelerimize şükranlarımı arz ederim. Yapılanlar bu vatana, millete hizmet içindir.” dedi.

Ardından Vali Yıldırım, denizlerimizde de emniyet ve asayişin etkin bir şekilde temin edilmesi amacıyla Yıldırım Kışlası içerisinde Kaptan Şirketler Grubu tarafından inşa ettirilen Sahil Güvenlik Komutanlığına hizmet edecek olan Yaşar Kaptan Çebi Eğitim Tesisi’nin açılışını yaptı.

Açılışta Sahil Güvenlik Marmara Boğazlar Bölge Komutanı Paşaoğlu, Vali Yıldırım’a plaket taktim etti.
Kurdele kesimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından açılış programı sona erdi. 
 

Editör: TE Bilisim