Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’ün tanınmış simalarından olan Hayri Varol, “Tanınmamış kişi” adlı kitabının ardından çıkardığı “Ayçiçeği Tarlalarına Beton Dökülürken” adlı ikinci kitabı için imza günü düzenlendi. Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen imza gününe Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan imza gününde konuşan Yazar Hayri Varol, “Bundan birkaç sene öncesine fabrika tezgahlarında çalıştığım zamanları gözümde canlandırdım. Diyeceksiniz ki şimdi ne oldu? Yine aynı kişiyiz ama bir şey başarıp böyle dostların karşısına çıkmak müthiş bir duygu. Bende bugünkü halimle o köydeki 6-7 yaşındaki çocuğa diyorum ki iyi ki bugün hayal kurdun. Sen bu hayalleri kurmasaydın bugün ben bu kitabımı ve bundan önceki kitabımın yazarı olamazdım. O gençlik yıllarındaki deli dolu gençliğime diyorum ki sen olmasaydın yine bugünkü durum oluşmazdı. Bundan birkaç sene önceki fabrikadaki tezgahta çalışan kendime bakıyorum ona da diyorum ki iyi ki sen olmasaydın ben bugün Çerkezköy’de çalışan o insanları, işçileri anlatamazdım. Yani bundan dolayı kendime teşekkür ettim. Destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şunu ifade etmek istiyorum romandaki kahraman ben değilim. Ben bundan sonra romanlar yazmak istiyorum. Hepsinde kahraman olamam. Çerkezköy’de yaşayan senin, benim hepimizin yani romanın bir sayfasında mutlaka kendinizi bulacaksınız” dedi.
Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı da Varol’a başarılar dileyerek, kitabını bir solukta okuyacağını ifade etti. Konuşmaların ardından Yazar Varol, davetlilerin kitabını imzaladı.

  

Editör: TE Bilisim