Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, son zamanlarda Pazar müşterisinin artan fiyatlardan dolayı pazara uğramadığından yakındı. Başkan Aydemir, pazarın zam şampiyonun limon olduğunu ifade etti.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir halk pazarındaki müşterilerin azaldığını kaydetti.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Önceki gün Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hizmet yerinde açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Cevdet Aydemir, artan meyve ve sebze fiyatlarından dolayı müşterilerin pazara uğramadığını söyledi. Aydemir ülke genelinde büyük bir kriz olduğunu da vurgulayarak, “Ciddi anlamda azalan bir müşteri potansiyeli var. Gelen müşteriler de 2 kilo elma alacaksa yarım kilo alır oldu. Sebze ve meyvelerin halden çıkışları inanılmaz bir fiyat oldu. Gerçekten fark edilmeyen bir kriz var üzerimizde, inşallah en kısa zamanda eskiye döner.” dedi.

“LİMONUN TANESİ 1,5 TL”

Artan fiyatlardan da yakınan Başkan Aydemir, “Bugün kestanenin fiyatı 12 ila 15 TL arasında değişirken elmanın kilosu 2.5 TL, portakalın kilosu 2.5 TL, mandalinanın kilosu 2.5 TL, yerli muzun kilosu 4 TL, armudun kilosu 1.5 TL ve limonun da tanesi 1,5 TL’ye çıkmış durumda. Aynı şekilde sebze fiyatlarında bir artış gözlenmekte. Vatandaşlarımız bu fiyatlardan rahatsız. Piyasada 5 TL’ye özellikle mevsimin yiyeceği olan kestane satanlar oluyor. Maalesef o kestaneler bir gün bekledikten sonra bozuluyor. Halkımız kendi sağlığını düşünerek alışveriş yapmalıdır.” diye konuştu.

“BALIKLAR SOĞUK DENİZLERE GİTTİ”

Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, balık fiyatlarının da arttığını ifade ederek, “Deniz sularının soğuması ile beraber balıklar Gürcistan sularına gidince tezgahlardaki balıkların fiyatları da arttı. Hamsinin kilosu 7 TL’den 10TL’ye, İstavrit 15 TL’ye yükseldi. Tezgahlarda önceden 10-12 çeşit balık varken şimdi en fazla 7 çeşit balık var.” dedi.
Editör: TE Bilisim