Çerkezköy Bakış - Saray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Çayla Mahallesindeki serada yetiştirilen kadife çiçekleri dağıtımı için program düzenlendi.
Çiçek dağıtımına Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Fuat Ünal, Birdal Gökdağ, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören ve vatandaşlar katıldı.
KADİFE 3 AY ÇİÇEK AÇIYOR
Kadife çiçeğinin yetiştirilme süreci hakkında bilgi veren Saray Belediyesi Ziraat Mühendisi Cansu Akdere, “Papatyagiller familyasından olan kadife çiçeğini Mart ayında tohumdan diktik. Sarı ve turuncu olarak açan kadife çiçeği, 3 ay çiçek açıyor. Saksıya ve yer çiçeği olarak bahçelere dikilebilir. Rengarenk görünümüyle göze hitap eden kadife çiçeği aynı zamanda bitki çayı olarak da tüketiliyor. Kadife boğaz ağrısında, tansiyonda ve cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılıyor”dedi.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Saray Belediyesi önünde gün boyu dağıtılan kadife çiçekleri vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Çiçek projesinin güzel bir proje olduğunu belirten vatandaşlar, emeği geçen ekibe ve Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim