Çerkezköy Bakış - Okulda düzenlenen programa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ile İrfan Danışmaz, Okul Müdürleri ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İnci Narin Yerlici İlkokulu Müdürü Muharrem Ilgar bir konuşma yaptı. Ilgar, “Türk milleti yüzyıllar boyunca hiçbir zaman, hiçbir şeyden korkmadan hürriyeti uğruna, namusu, şerefi uğruna vatan dedikleri topraklar uğruna hak için, Allah için, şehadet mertebesine ermek için, kılıca bedenini kalkan, kurşuna sinesine engel, gülleye göğsünü siper ederek canını vermekten, kanını dökmekten korkmamıştır.  Nice acılar görmüş, nice canlar toprakla kucaklaşmış, nice ruhlar şehitlik mertebesine erişmiştir. Acının, zulmün, zorluğun, cefanın, feryadın-figanın olduğu yerde mutluluğun rahatın, huzurunun yaşaman tadına varmak zordur. Bütün bunlar, bir toprak parçasını vatan yapmanın bedeli, milletçe hür ve mutlu olmanın bedelidir” dedi.

“BATI GERÇEK YÜZÜNÜ ÇANAKKALE’DE GÖSTERMİŞTİR”

Ilgar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Düne kadar Osmanlı’dan medet uman, aman dileyen, adalet isteyen Batı, gerçek yüzünü Çanakkale’de göstermiştir. Avusturya’dan Kanada’ya kadar, Hintlisi, yamyamı, canavarlaşan, canileşen, zalimleşen çehreleri, dilleri, derileri farklı kan içiciler, Türk milletini tarihin karanlıklarına gömmek için, vahşi duygularını tatmin etmek için Çanakkale’de birleşmişler, ölüm kusmuşlar.  Unutmuş olmadır ki, bir ayağı kopan Mehmetçik diğer ayağıyla, bir kolu kopan diğer koluyla, vücudu parçalanan kafasıyla son nefesine kadar inançla, imanla vatanı koruyacak, Çanakkale’yi zalime vermeyecek, “Çanakkale geçilmez!” dedirtecektir.19 Şubat 1915’te başlayan, 1916 yılının ocak ayı başlarında sona eren savaşta yüz binlerle ifade edilen yetişkin Türk genci, Türk civanı şehit ve gazi olmuştur”

ORATORYO VE TİYATRO ALKIŞ ALDI

Okul Müdürü Muharrem Ilgar’ın konuşmasının ardından öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından ‘Okul veli el ele hep birlikte Çanakkale’ye’ sloganı ile hazırlanan oratoryo ve tiyatro gösterişi izleyicilerden tam not ve alkış aldı.

Editör: TE Bilisim