Çerkezköy Bakış - 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 6 Eylül itibariyle başladı. Evleri okula yürüyüş mesafesinde olmayan birçok aile, öğrenci servisi arayışına geçti. Bazı veliler, servislerle anlaşırken, çok sayıda veli ise çocuğunu bindirebilecek servis bulamadı.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR

Pandemi nedeniyle okulların 3 dönem boyunca uzaktan eğitimi yapması nedeniyle, birçok servisçi, okul taşıtı yerine personel taşımacılığına yöneldi. Okulların yüz yüze eğiteme başlamasıyla birlikte öğrenci servisinin azlığı da velileri ve öğrencileri mağdur etti.

“OKULLAR YİNE KAPANIRSA DİYE TEDİRGİNLİK VAR”

Yaşanan bu mağduriyetin çözümü için Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As çalışma başlattı. “Pandemiden dolayı bazı arkadaşlarımızın tedirginliği devam ediyor.” diyen as, “Bazı arkadaşlarımız personel taşımacılığı yapıyor. Pandemiden dolayı okullar yine kapanırsa diye tedirgin oluyorlar. Yani onların o tedirginliklerini biz 2-3 gün içinde onları ikna ederek kendi işlerine döndürme hesaplarını yapıyoruz, ki dönecekler de. J plakanın önceliği öğrenci servis taşımacılığı yapmak. Öğrenci servis taşımacılığını aksatmadığı sürece personel taşımacılığı yapabilir. Yönetmelik bu, çok açık yani. Bunlara arkadaşların uyacağını düşünüyorum. Ama bu hafta içinde bunları bir araya getirerek çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Önümüzdeki hafta başı ile tamamıyla hazır bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü daha birçok öğrenci hangi okula gideceğini de bilmiyor. Öyle bir karışıklık da var. Bu tarafta öğrenci servis araçlarının bazıları fabrikalarda sözleşme imzalamış dönüşü birkaç gün zaman alıyor. Onları tekrar kendi işine çekmeye çalışıyoruz. Kesinlikle o arkadaşlarımız gelecek. Gelmek zorunda. Çünkü özünde J plaka öğrenci servis taşımacılığı yapmak zorunda. Başka alternatifi yok. Buradan o arkadaşlara da şunu söylüyorum. Kesinlikle bir an önce öğrenci işine dönmeleri gerekiyor. Biz buradaki sıkıntıyı en aza indirmek adına öğrenci ve veliyi tedirgin etmemek adına bu çalışmanın içinde olmaları lazım.” dedi.

Editör: TE Bilisim