Çerkezköy Bakış - Çerkezköy ile Halaçlı arasındaki alanda vicdansızlar tarafından bir sokak köpeğine şiddet uygulandı. Balta ile yaralandığı belirlenen ve kanlar içinde kalan ve acı içinde kıvranan köpeği görenler hemen duruma müdahale etti. Hemen hayvanseverler tarafından Çerkezköy Belediyesi Hayvan Barınağına getirilen sokak köpeği tedavi altına alındı. İlk müdahalesi belediye veteriner hekimi Elif Uysal tarafından yapılan köpeğe ardından Doğa ve Hayvanseverler Derneği (DOHAS) sahip çıktı.
Derneğin Çerkezköy Temsilcisi Hakan Özen tarafından teslim alınan köpek ardından daha iyi şartlarda tedavi edilmesi için Çorlu’ya sevk edildi.
DOHAS’ın sosyal medya hesabından yaralı köpekle ilgili yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: Çerkezköy Halaçlı’da 19:00 da gelişen balta ile yaralama olayında ilk müdahale Çerkezköy Belediyesi Veteriner Hekimi Elif Hanım gerçekleştirdi. Derneğimiz Çerkezköy Temsilcisi Hakan Özen tarafından 23:00 itibariyle Çorluya nakil edilmiştir. Çorlu Veteriner Kliniğimizde Polat bey tarafından röntgen ve detaylı tedavisi yapılacaktır. Gelişmeleri Buradan takip edebilirsiniz.” denildi. İkinci bilgilendirmede ise “Çerkezköy Halaçlı’da balta ile yaralama olayından kurtardığımız can derneğimiz himayesine alınmıştır. Durumu stabil olup Çorlu Veteriner Kliniğimizde Polat bey tarafından tedavisi devam edecektir. Olayın en başından bir an olsun ayrılmayan ve Çorlu’ya nakil desteği veren Nergis Göre, Hakan Özen ve Necdet Pala’ya teşekkürler.” denildi.

Editör: TE Bilisim