Çerkezköy Bakış - Vizyondakilere Bakış köşemizde bu hafta romantik ve animasyon filmleri öne çıkıyor. Çat Kapı Aşk ve Bana Bir Aşk Şarkısı Söyle filmleri yerli ve romantik filmler olarak vizyondaki yerini alırken, animasyon severler için de Jumbo ve Sevimli Ejderha Kokonat: Ormanda Şenlik filmleri vizyonda seyircisini bekliyor.

ÇAT KAPI AŞK

Romantik komedi türündeki Çat Kapı Aşk filminin yönetmenliğini Erhan Baytimur, yapımcılığını ise Jafar Akhundzade üstleniyor. Filmin başrolünde Jess Molho, Müge Boz, Nergis Kumbasar ve Duygu Çetinkaya rol alıyor. Su, hayatının aşkının bir gün mutlaka kendisini bulacağına inanan hayalperest bir kadındır. Aras ise herkesten gizlemeye çalıştığı rahatsızlığından mustarip olan genç bir avukattır. Bir gün Su, Aras ile yolda çarpışınca onun hayatının aşkı olabileceğini düşünür. Hayatının aşkının o olup olmadığına dair bir işaret bekleyen Su, çok geçmeden bir mucize ile karşılaşır. Alt katına taşınan ve kendisinden gürültü yaptığı için şikayetçi olan komşusunu daha görmeden sinir olan Su, komşusunun Aras olduğunu öğrenmesiyle büyük bir şok yaşar. Beklenen aşk bacayı sardığındaysa Aras ve Su kendisini masalsı bir hikayenin içerisinde bulur.

BANA BİR AŞK ŞARKISI SÖYLE

Haftanın bir diğer yerli filmi ise yine romantik türündeki Bana Bir Aşk Şarkısı Söyle filmi. İranlı yönetmen Mehrdad Ghaffarzadeh’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde, Emre karakterine Yusuf Çim hayat veriyor. Delara rolünü ise İranlı Afsaneh Pakru’nun canlandırdığı filmin kadrosunda Ali Burak Ceylan, Hazal Türesan, Ayşen İnci, Semra Dinçer gibi isimler yer alıyor. Bana Bir Aşk Şarkısı Söyle, yolları kesişen Emre ve Delara’nın hikayesini konu ediyor. Emre, arkadaşı Hakan ile birlikte bir restoranın motor kuryesi olarak çalışır. Güzel bir sese sahip olan ve şarkı söylemeyi seven Emre, fırsat buldukça Cennet Çocukları isimli çocuk esirgeme yurdunda kalan çocuklara konser verir. Emre’nin başarılı bir şarkıcı olacağını düşünen televizyon yapımcı olan Ayla ise Emre’yi destekleyerek onun üne kavuşmasını sağlar. Ayla’nın Emre hakkındaki düşünceleri sadece iş ile ilgili değildir. Genç kadın içten içe Emre’yi sever ancak Emre’nin ona karşı hiçbir ilgisi yoktur. Bu sırada Delara isimli İranlı bir kız ve kardeşi Hamed, bir temizlik fabrikasının şubesini açmak için İstanbul’a gelir. Yaşanan bir olay Delara ve Emre’nin bir araya gelmesine neden olur. Ancak onların yakınlaşmasından rahatsız olan Ayla, bu durumu engellemeye kararlıdır.

JUMBO

ABD yapımı animasyon türündeki Jumbo filminin yönetmenliğini James Snider üstleniyor. Animasyon türündeki filmde, sevimli fil Jumbo ile ona yardımcı olan arkadaşlarının yaşadığı maceralar konu ediliyor. Yerel bir kasabada iş adamı olan Bay Hollis, yeğeni Bert için endişelidir. Bir filin yeğenine karşı rakip olacağından dolayı mutsuz olan Hollis, bir soruna bir çözüm bulmak için orman doktorundan yardım istemeye karar verir. Doktor çözümü, Jumbo’ya lanetli bir reçete yazmakta bulur. Büyük Kötü Kurt Magnus, lanete sebep olunca da Jumbo hafızasını yitirmeye başlar. Lanetin etkisi ile en basit şeyleri bile hatırlayamayan Jumbo, bu şekilde yarışamayacağını düşündüğünden üzülerek yarışmadan çekilir. Ancak arkadaşları Jumbo gibi hemen pes etmez. Jumbo’nun yarışmadan çekilmesini istemeyen arkadaşları, Jumbo’nun hafızasını geri kazandırabilmek için büyük T adındaki bir dinozordan yarım ister. Jumbo, hafızasını geri kazanıp yarışmaya katılabilecek midir?

SEVİMLİ EJDERHA KOKONAT: ORMANDA ŞENLİK

Anthony Power’IN yönettiği bir diğer animasyon filmi Sevimli Ejderha Kokonat: Ormanda Şenlik, eğlence dolu bir tatile çıkan ejderha Kokonat ve arkadaşlarının yaşadığı maceraları konu ediyor. Küçük ateş ejderhası Kokonat, en yakın arkadaşları vejetaryen ejderha Oscar ve kirpi Matilda ile birlikte eğlence dolu bir tatile çıkmaya karar verir. Ekip, başlarına geleceklerden habersiz bir şekilde gizemli bir yaz kampına gitmek için vapurla yolculuğa çıkar. Kamp alanına vardıklarında onları bekleyen şey ise düşlediklerinden bambaşkadır. Kaybolmuş bir ejderha, korkutucu su ejderhaları ve etobur bitkilerle dolu olan kamp alanını gören Kokonat ve arkadaşları en kötü tatilleri ile karşı karşıya olduklarını fark eder. Kamp alanında kendilerine yeni dostlar da edinen Kokonat ve arkadaşları, etobur bitkileri yenmek için birlikte hareket etmeye karar verir. Güçlerini birleştiren Kokonat ve arkadaşları tatillerini yeniden güzel bir hale getirmeyi başarabilecekler midir?

Editör: TE Bilisim