Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası’nın şampiyonu finalde Pakize Narin Anadolu Lisesi’ni 3-1 yenen 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı oldu. Turnuvanın ikincisi Pakize Narin Anadolu Lisesi olurken Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi üçüncülüğü elde etti.

Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası’nın şampiyonluk maçı dün akşam Çerkezköy Belediyesi Kapaklı Spor Salonu’nda oynandı.
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Gruplardan çıkan 4 takım arasında gerçekleşen müsabakalarda rakibine 3-0 yenilen Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi Voleybol Takımı turnuvanın 4’ncüsü olurken, üçüncü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Anadolu Lisesi Voleybol Takımı oldu. Önceki akşam saat 20:30’da gerçekleşen final müsabakasında 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Pakize Narin Anadolu Lisesi Voleybol Takımı’na karşı mücadele etti. 5 set üzerinden oynana maçta setleri 25-12, 25-14, 19-25, ve 25-15 alarak mücadelen 3-1 galip ayrıldı. Zorlu mücadelede rakibini yenen 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Voleybol Takımı turnuva şampiyonu olurken, Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle birinci, ikinci ve üçüncüye ödülleri verildi.
ÇOK SAYIDA SPORSEVER İZLEDİ
3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın şampiyon olarak ayrıldığı geceye Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal ve çok sayıda sporsever katıldı.
TUGAY KOMUTANLIĞI ETKİLİ OYNADI
Özkan Küçükkapdan ve Sunay Çavuşoğlu hakem ikilisinin yönettiği final maçı karşılıklı sayılarla başladı. Başa baş ilerleyen mücadelede 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Voleybol Takımı ilk teknik molaya 8–6 önde girdi. Molanın ardından oyunun kontrolünü yavaş yavaş eline geçirmeye başlayan Tugay Komutanlığı, oyunda ağırlığını hissettirmeye başladı. Yoğun taraftar desteğinin verdiği moralle de art arda sayılar bulan Tugay Komutanlığı, ikinci teknik molayı da 16–9 önde tamamladı. Farkın gittikçe açılmasıyla oyundan düşen Pakize Narin Anadolu Lisesi, ikinci teknik molanın ardından sadece 3 sayı alabildi ve ilk seti 25–12 kaybetti.
FARK İKİYE ÇIKTI
Setlerde 1–0 önde olmanın da verdiği moral ve avantajla ikinci sete de rakibine oranla üstün bir oyunla başlayan 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Voleybol Takımı, ilk teknik molaya 8–3 önde girdi. İlk teknik molanın ardından Pakize Narin Anadolu Lisesi biraz toparlanmış gibi bir görüntü çizse de ikinci teknik molaya 16–8 geride girmekten kurtulamadı. İlk sette olduğu gibi ikinci teknik molanın ardından rakibine fazla sayı şansı tanımayan Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı, ikinci seti 25–14 kazanarak setlerde 2–0 öne geçti.
PAKİZE NARİN ANADOLU LİSESİ DİRENDİ
Üçüncü sete, her iki takım da kontrollü başladı. Taraflar basit hata yapmamak için hücumdaki sertliklerini düşürdüler ve karşılıklı sayılarla ilerleyen sette 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı ilk teknik molaya 8–6 önde girdi. Pakize Narin Anadolu Lisesi, molanın ardından büyük bir geri dönüş örneği gösterdi ve yakaladığı 8–0’lık seriyle bir anda 14–8 öne geçti. Üstün oyununu sürdüren Pakize Narin Anadolu Lisesi, ikinci teknik molaya 16–11 önde girmeyi başardı. Molanın ardından farkın kapanmasına izin vermeyen Pakize Narin Anadolu Lisesi, üçüncü seti 25–19 kazanarak setlerde durumu 2–1’e getirdi.
TUGAY KOMUTANLIĞI ŞAMPİYON OLDU
Dördüncü sete hızlı başlayan taraf 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı oldu. Sete 5–1’lik bir seriyle başlayan Tugay Komutanlığı, ilk teknik molaya da 8–5 önde girdi. Mola sonrası başarılı hücumlarla ve sıkı savunmayla setin kontrolünü elinden bırakmayan Tugay, ikinci teknik molaya da 16-9 önde girmeyi bildi. Oyun disiplininden kopmayarak art arda sayılar bulan ve rakibine kolay sayı şansı vermeyen 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı dördüncü seti de 25–15 önde bitirerek maçı 3–1 kazandı ve turnuvanın şampiyonu oldu.
KUPA VE MADALYALARI VERİLDİ
Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası’nda şampiyonluk maçının ardından birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde eden takımlar için ödül töreni düzenlendi. Çerkezköy Kapaklı Spor Salonu’nda düzenlenen törende, Turnuva üçüncüsü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Voleybol Takımı’na 3.’lük kupası, madalya ve hediyelerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal verirken, turnuva ikincisine kupa, madalya ve hediyelerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay vererek oyuncuları tebrik etti. Turnuvanın şampiyonu 3. Zırhlı Tugay Komutanı Voleybol Takımı birincilik kupası, madalya ve hediyelerini ise Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan’ın elinden aldı.
SPORTMENCE BİR TURNUVA OLDU
Final maçını izlemeye gelen taraftarlar yaptıkları tribünde renkli görüntüler oluştururken, turnuva sonucunda değerlendirme yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Son derece güzel ve başarılı bir organizasyon oldu. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca turnuvaya katılarak sportmence mücadele eden tüm takımlarımızı ve oyuncularımızı kutluyorum. İnşallah gelecek yıllarda bu tür organizasyonları düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.
Editör: TE Bilisim