Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de üstün zekalı öğrenciler için oluşturulan ve Tepe İlkokulu’nun üst katında faaliyetlerini sürdüren Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), öğrencilere büyük katkı sunuyor.

“ÇOK GURURLUYUZ”

Çerkezköy Bilim Sanat Merkezi Matematik öğretmeni Süreyya Ülkü Güler, yıl boyu öğrencilerinin emek verdiğini ve çalışmalarının sonucunu aldıkları için çok gururlu olduklarını belirtti.
Matematik Danışmanı Süreyya Ülkü Güler, “Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, 1991’den bu yana, Fransa merkezli "Association Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak, 90’a yakın ülkede 7 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla uygulanıyor. Derneğin kurucu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçilerden oluşuyor” dedi.

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80'den fazla ülkede uygulanan bir Matematik yarışması. Özellikle yaratıcı ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. BİLSEM’ler üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak için kurulmuştur. Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim