Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sel tehdidine karşı Çorlu Dere Islahı ile Ambardere Baraj Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. ‘Yağmur yağmadan Çerkezköy’ü sel alıyor’ diyen Başkan Akay “Herkes topu birbirine atıyor. Ancak sorun bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır” şeklinde konuştu.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu tamamlandı.

İLK OTURUM DÜN YAPILDI

Meclis Toplantı Salonu’nda saat 15.00’da başlayan toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yoklama yapıldı. Mazeret bildiren Ensar Sivri, Rağbet Erol, Ali Dönmez ile Ahmet Çetin toplantıya katılmadı. Toplantıyı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, 1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Murat Narçın ile az sayıda Çerkezköylü takip etti.

“YENİDEN SEL TEHDİDİ İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”

Açılış ve yoklama sonrasında konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’ün yeniden sel tehdidi ile karşı karşıya geldiğini belirterek, Çorlu Dere Islahı ile Ambardere Baraj Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Çorlu Deresi’nin ıslahı ile ilgili kamulaştırma probleminin olduğunu, bunun da yaklaşık 60-80 milyon TL tuttuğunu belirten Belediye Başkanı Akay “Çerkezköy 2002, 2012 sel felaketi yaşadı, 2014’te ise sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. 2002 ile 2012 yılında yaşanan felaketlerin ardından DSİ yetkilileri yaptığı açıklamalarda Çorlu Deresi ve Pınarça Deresi’nin ıslah edileceğini açıklamışlardı. Bu açıklamaları gazetelere haber olarak yansımıştı. 30 Mart 2014’ten sonra Tekirdağ Büyükşehir oldu. DSİ artık kamulaştırmayı Büyükşehir Belediyesi’nin yapmasının gerektiğini belirterek, kamulaştırma yapmak istemiyor.

“HERKES TOPU BİRBİRİNE ATIYOR”

Büyükşehir Belediyesi ise bu kadar bütçesinin olmadığını belirtiyor. Oysa sorun 2014 30 Mart’ının sorunu değil. Daha önce ıslahı yapacağını açıklayan DSİ, kamulaştırma şartını öne sürüyor. Ayrıca DSİ, Halaçlı, Sinekli ve Çayırdere’den gelen suları tutmak için Ambardere’de Baraj Projesi’nin ihalesini 8 Temmuz’da yapacağını ve çalışmaların başlayacağını bildirmişti. Bugün Ekim ayının başı ama ortada bir çalışma yok. Ben ve Çerkezköy kamuoyu bu konu ile ilgili daha net ve somut açıklamalar ile adımlar atılmasını bekliyoruz” dedi.

“KATKILARIMIZ DEVAM EDECEK”

Konuşmasında yeni başlayan eğitim ve Öğretim yılını kutlayarak öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Başkan Akay şöyle devam etti: “Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’deki okulların hemen hemen hepsine çeşitli yardımlarda bulunduk. Okul sırasından çevre düzenlemesine, boya badanadan okul temizliğine kadar önemli katkılar sağladık. Ayrıca eğitim ve öğretime yeni başlayan 2850 öğrencimize çanta ve kırtasiye yardımında bulunduk. Bugün Eğitim ve Öğretim Yılı’nın açılışı nedeni ile bir tören düzenlendi. En azından Milli Eğitim’den Belediyemize eğitim ve öğretime katkılarından dolayı bir teşekkür etmelerini beklerdik. Olmadı ancak bizim eğitim ve öğretim kurumlarına yardımlarımız sürecek.” açıklamasını yaptı.



CAFEROĞLU: “BİR ARAYA GELELİM”

Başkan Akay’ın sel konusundaki ifadeleri üzerine konuşan AK Parti Grup Başkanı Seyithan Caferoğlu, soruna çözüm getirme adına ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyleyerek “Bunu sadece yağışlı günlerde değil, şimdi de konuşmalıyız. Bir araya gelerek yetkilileri harekete geçirmeliyiz. Bunu şimdiden yapmalıyız. Sorunun çözümü anlamında herkes üzerine düşeni yerine getirmelidir. ” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce ayrıca Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş tarafından bahar ve yaz döneminde yapılan üst yapı ve alt yapı çalışmaları ile ilgili sunum yapıldı. Kemal Gümüş’ün sunumu sonrasında gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

BAŞKAN AKAY’A YETKİLİ VERİLDİ

İlk olarak Çerkezköy Belediyesi’nin Performans Programı’nın müzakeresi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Belediyede münhal bulunan 1 adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılmasının müzakeresi ise oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra gündemin 4. Maddesinde yer alan Belediye sınırları içerisinde değerlendirilebilir atıkların etkin bir şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca lisanslandırılmış firmalarla işbirliği içerisinde toplanmasını sağlamak amacıyla Çerkezköy Belediyesi adına sözleşme imzalanabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün 14.09.2015 gün ve 374 sayılı müzekkeresinin müzakeresi oy birliği ile kabul edilirken, Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

BÜTÇE KARARA BAĞLANACAK

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildikten sonra, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2016 Mali Yılı Gelir Tarifesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Tarife Komisyonu’na, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün resmi görev bulunmayanlara ödenecek olan ücretin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyonu’na, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyonu’na havale edildi.

İKİNCİ OTURUM 6 EKİM’DE YAPILACAK

Sonrasında 93 ada 162 ve 163 parsellerle ilgili kamulaştırma kararı alınması hakkında Plan ve Proje Müdürlüğü’nün müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na, Muharrem Fil’in Kızılpınar Mahallesi 195 ada 2, 17 ve 23 nolu parsellerde plan değişikliği yapılması talebine ait dilekçenin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, Emre Kaya’nın Fevzipaşa Mahallesi 336 ada 1 nolu parselde plan değişikliği yapılması talebine ait dilekçesinin müzakeresi ve Ayşe Çaput’un Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1214 ada 10 parselde plan değişikliği yapılması talebine ait dilekçesinin müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumu tamamlandı. Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere 6 Ekim Salı günü yeniden toplanacak.
Editör: TE Bilisim