Çerkezköy Bakış - Fabrikalardan dolayı yoğun göç alan sanayi kenti olan Çerkezköy’de nüfusa paralel olarak devlet yatırımlarına olan ihtiyaçlar da her geçen gün artıyor. Bu kapsamda ilçede Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bağlık Mahallesi’nde yapımına geçtiğimiz yıl ağustos ayında başlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu projesi devam ediyor.

5 milyon 235 bin TL’ye mal olması planlanan yüzme havuzunun 2023 yılının ocak ayında bitirilmesi planlanıyor. Yapımı devam eden Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu hakkında bilgi veren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Yüzme Havuzu tesisinde İdare odası, teknik alan antrenör odası, soyunma odaları, banyo, duş, WC, mekanik odası, temizlik odası ve elektrik odası mevcut” dedi.

“AYNI ALANA GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAK”

Aynı alanda yüzme havuzunun yanına il tipi Gençlik Merkezinin yapılacağını da ifade eden Çetintaş, “Şu an bütün ihale aşamaları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Mevcut bulunan Gençlik Merkezi ilçe tipi. Yeni yapılacak olan Gençlik Merkezi il tipi olacak. Mevcut olan Gençlik Merkezi’nin çok çok üstünde özellikte bir Gençlik Merkezi olacak. İl tipi Gençlik Merkezi zemin kat ve birinci kattan oluşmakta. Toplam inşaat alanı 1850 metrekaredir. Zemin katta çok amaçlı salon, teknik oda, sekreter odası, tesis amiri odası, WC, zayıf akım odası, danışma, güvenlik, kantin, mutfak, müzik işliği, mescit, teknik ofisler, soyunma odaları, duş bulunmakta. Birinci katta kütüphane, bilgisayar işliği, zeka oyunları salonu, derslik, el sanatları odası, plastik sanatlar odası, meslek edindirme işlik, seminer salonu WC ve kat holü bulunmakta” dedi.

“İHALE SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Ayrıca futbol sahasının da ihalelerinin yapıldığını söyleyen Çetintaş, “İhale süreci bekleniyor.  İşi alan firma Tekirdağ’daki bütün futbol sahalarının ihalesini aldı. Burada yasal prosedürler bekleniyor. Yasal prosedürler tamamlandıktan sonra da futbol sahasının yapımına başlanacak” dedi.

Editör: TE Bilisim