18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101.yılı dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma töreninde konuşan Kapaklı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Çanakkale Savaşları’nı benzersiz kılanın, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçik olduğunu ifade etti. Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen programda konuşan Milli Eğitimi Müdürü Tahsin Nalbant da “Atalarımız, şehitlerimiz bu ülkeyi bize kanlarıyla, canlarıyla sulayarak hediye ettiler. Yaşadığımız sürece, bu kalp attığı sürece toprağımızın bir karışını vermeyiz, verdirmeyiz” dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101.yılı dolayısıyla Kapaklı’da tören düzenlendi.

TÖREN DÜZENLENDİ


Kapaklı belediye meydanı ve  Karaağaç Atatürk Ortaokulu’ndaki törene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Sami İkizler, Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, gaziler, şehit aileleri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TÖREN ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI


Saat 09.30’da Kapaklı Belediye Meydanı’nda çelenk sunumu ile başlayan programda Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve Kapaklı Belediye Başkan vekili Sami İkizler tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu yaptı.

SAYISIZ ÖRNEKLERLE DOLU


“Bugün, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, yüce Türk milletinin bağımsızlığı uğruna, ölümü göze alarak bu güzel vatanı, bu şanlı bayrağı kanları pahasına savunarak bizlere şanlı bir tarih bırakan ve mevkilerin en yükseği olan şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz”  diyen Kaanoğlu, bugünün ‘Şehitler Günü’ olarak anılmasını sağlayan ve ismi Şehitler Günü ile birlikte telaffuz edilen Çanakkale Zaferi’nin milletimizin sahip olduğu ruh halinin sayısız örnekleri ile dolu olduğunu kaydetti.

“BİR DESTAN YAZDILAR”


Çanakkale Savaşları’nı benzersiz kılanın, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçik olduğunu ifade eden Kaanoğlu “Çanakkale'yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götürerek, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçik’tir. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna "ya şehit ol, ya gazi" demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Ayrıca ‘bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ diyerek bu vatanları topraklaştıran şehitlerimiz; Niğbolu’da, Yemen’de, Çanakkale’de, Sakarya’da ve ardından bilhassa da son aylarda teröristlerle kahramanca mücadele edilen Tunceli, Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari başta olmak üzere yurdumuzun dört bir yanında her sayfası altın harflerle dolu bir destan yazmıştır” dedi.



“RAHMETLE ANIYORUZ”


Şehitlerimizin bu kahramanlık mücadelelerinin, milletimizin huzur ve bekasının en önemli sembolü olarak ebediyen gönüllerde yaşayacağını ifade eden Kaanoğlu “Türk Silahlı Kuvvetleri; ecdadının manevi mirasından, eşsiz zaferlerle dolu şanlı tarihinden ve asil Türk milletinin sevgisinden aldığı güç ve azimle; dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğrunda her türlü fedakarlığı sergilemeye devam edecektir. Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, yurt sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olarak gönlümüzde yaşattığımız aziz şehitlerimizi; başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizden ebediyete intikal etmiş olanları bir kez daha rahmet, minnet, saygı ve şükran duygularımızla anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

“ÇANAKKALE ANLATILMAZ, YAŞANIR”


Jandarma Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu’nun konuşmasının ardından tören saat 10.00’da Kapaklı Atatürk Ortaokulu Konferans Salonu’nda devam etti. Burada düzenlenen program da saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, “Çanakkale anlatılmaz, yaşanır. Necip milletimiz, soylu milletimiz Çanakkale’yi geçerek İstanbul’u kuşatmak isteyen yedi düvele karşı canlarını siper ettiler. Çanakkale’de 253 bin şehit verdik. Çanakkale’yi görmeyenler varsa mutlaka görmelerini arzu ederim” dedi. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şehitlerine yazdığı şiiri okuyarak konuşmasını sürdüren Nalbant “Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nı ordumuza hediye ederken, bir de güzel dua hediye ediyor” dedi.

“TOPRAĞIMIZIN BİR KARIŞINI VERMEYİZ, VERDİRMEYİZ”


Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ‘Ordunun Duası’nı da okuyan Nalbant “Atalarımız, şehitlerimiz bu ülkeyi bize kanlarıyla, canlarıyla sulayarak hediye ettiler. Yaşadığımız sürece, bu kalp attığı sürece toprağımızın bir karışını vermeyiz, verdirmeyiz. Eğer eğitim milli ise biz bu eğitimi öğrencilerimize vermek zorundayız. Bizi bölmeye çalışanlara karşı, biz de Türkü ile Kürdü ile ne kadar etnik köken varsa hep birlikte düşmanların karşısındayız. Ölünceye kadar bu toprakları kimseye bırakmayacağız” dedi. Nalbant’ın konuşması uzun süre alkışlandı.

ÇANAKKALE TÜRKÜLERİ SESLENDİRİLDİ


Kapaklı Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinden Eda Korkmaz ve Semra Kartal’ın hazırladığı piyes de salondakileri duygulandırdı. Okul öğrencilerinden Muhammed Enes Ezer’in ‘Çanakkale’ isimli şiiri okumasının ardından okul öğretmenlerinden Ece Uysal ve Sinan Şimşek’in hazırladığı ‘Çanakkale Oratoryosu’ sahnelendi. Müzik öğretmeni Ece Uysal yönetiminde hazırlanan Öğretmenler Korosu’nun Çanakkale ile ilgili türküler seslendirmesinin ardından okuldaki program sona erdi.

ŞEHİTLERİN KABRİNİ ZİYARET ETTİLER


Okuldaki programın ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Merkez Komutanı Binbaşı Fuat Dönmez, Kapaklı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve protokol üyeleri Fatih Mahallesi Mezarlığı’ndaki şehit Kadir Dadaş ve Emrah Çalkın’ın kabirlerini ziyaret ederek kırmızı karanfiller bıraktı. Şehitlikte saygı duruşunda bulunulup şehitler için saygı atışı yapılırken, şehitler için dua da okundu.
Editör: TE Bilisim