Çerkezköy Bakış- Havsa ilçesine bağlı Çukurköy'de yaşayan 83 yaşındaki Sabber Erdi sabah saatlerinde kayboldu. Erdi'den haber alamayan ailesi jandarmaya başvurdu. AFAD ve jandarma ekipleri, Erdi'nin bulunması için köy çevresinde arama çalışması yaptı.
Jandarma komando timlerinin katıldığı, iz takip köpeğinin de kullanıldığı çalışma sonucu yaşlı kadın bulundu.
Arama-kurtarma ekibinin içinde yer alan AFAD gönüllü lideri Şeyda Bozdağ, donma tehlikesi geçiren yaşlı kadına sağlık ekipleri gelene kadar ilk müdahaleyi yaptı. Bozdağ, yaşlı kadına üzerindeki montu verip, donan ellerini ise avuçlarının içine alarak nefesiyle ısıtmaya çalıştı. Erdi, ardından gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

"GEREKİRSE CAN OLURUZ"

Erdi'yi donmaktan kurtaran AFAD gönüllü lideri Şeyda Bozdağ yaşadıklarını anlattı. Bozdağ, yaptığı açıklamada, ihbar geldiği anda bölgeye intikal ettiklerini söyledi.
AFAD, jandarma ve komando ekiplerinin yaşlı kadını geniş bir arazide aradığını belirten Bozdağ, "Alzheimer hastası olduğu için daha önce de bu tarz bir durum yaşanmış. Daha önce kaybolduğunda bulunduğu bölgede arama çalışmaları gerçekleştirdik. Bölgeyi daraltarak metruk bir binaya yöneldik. Orada onu donmuş bir şekilde bir brandanın içerisinde bulduk." diye konuştu.
Hava sıcaklığının sıfırın altında olması nedeniyle yaşlı kadının donmak üzere olduğunu dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti: "Oraya gittiğimde samanlık gibi bir yerdeydi. Brandanın içine kendini sarmıştı, üşüyordu, titriyordu. Yaklaşık 6,7 saat kendini kasmış şekilde yardım bekliyordu. Alzheimer hastası olduğu için bilinci çok yerinde değildi. Çok üşüdüğü için ben de montumu çıkararak üzerini örtme ihtiyacı duydum. Tabi sağlık ekiplerini bekleyene kadar bir zamanımız vardı. Bu yüzden ellerini nefesimle ısıtmam gerekiyordu, içimden böyle geldi. Bu bizim yürekten yaptığımız gönül işi. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, vatandaşımızın her zaman yanındayız. Gerekirse can oluruz, gerekirse nefes oluruz."

Editör: TE Bilisim