AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, beraberindeki AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile birlikte Çerkezköy Bakış Gazetesini ziyaret etti.

Ziyarete Yel,  ülke ve Tekirdağ gündemi ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

“AK PARTİ AÇIK ARA ÖNDE”

AK Parti’nin açık ara birinci parti olduğunu belirten Yel, “Açık arayla yine birinci partiyiz. Yapılan tüm anketlerde AK Parti açık ara önde. En yakındaki ankette yüzde 15 fark atıyor en az. Bu konuyla ilgili seçim sattına gidilince zaten tarafsız ve kararsızlar var. Onlar belirleyici oluyor çoğu zaman ve sandık başına gidildiği zaman vatandaş o feraset ve vasiyetini gösteriyor. Yaparsa yine AK Parti yapar diyor. Benim beklentim yine en az yüzde 45’in üstünde olacağı yönde.” dedi. 

“NORMAL ZAMANINDA OCAK AYINDA ZAM YAPILACAK” 

Asgari ücrete Kasım ayında ek zam geleceği yönündeki haberlerle ilgili soruya Yel, “Normalde asgari ücret her ocak ayında zamlanıyor. Tüm dünyada olan bir kriz var. Ve Türkiye’de tabi ki bundan etkilendi. Enflasyonist bir ortam oluştu. Bizim de sözümüz var diyoruz ki “Enflasyonda özellikle sabit ücretlileri, dar gelirlileri ezdirmeme” sözümüz var. Bu sözümüzde durabilmek için de asgari ücrete yine malum 4 bin 250 liradan 5 bin 500 liraya yükseltilen yüzde 30 un üzerinde bir zam yapıldı. Ama bu tekrardan Kasım ayında bir zam yapmayı gerektirmiyor. Normal zamanında ocak ayında zam yapılacak. “ cevabı verdi.

“BİR ŞEKİLDE DAĞITILIYOR SONRA TOPARLANMAYA ÇALIŞILIYOR”

Çerkezköy’e vereceğiniz bir müjde var mı? yönündeki soruya “Çerkezköy’e en büyük müjde yerel seçimlerde CHP zihniyetindeki belediyeden kurtarmak olacak” diyen Yel, “Gezip gördüğümüzde bu konuyla ilgili insanlarımız, esnafımız çok dertliler. Ve çok pişmanlar ben nereden Vahap Akay’a oy verdim diyorlar. Ben Çerkezköy’e geldiğim zaman sanki buranın bombalanmış bir şehir olduğunu zannettim. Ukrayna’nın bir kentine girmiş gibi hissettim. Dünyanın her tarafında alt yapı çalışması yapılır. Ama böyle yapılmaz. Fakat her nedense CHP’nin yönettiği bütün il ve ilçelerde böyle çalışılıyor. Bu bir tesadüf olmasa gerek. Tekirdağ merkezde de yapıldı CHP tarafından yönetilen belediye tarafından. Her yer bir ortaya kaldırılıyor, ilk önce bakıyorum bir şekilde dağıtılıyor sonra toparlanmaya çalışılıyor. Ve bu arada en az 3 yıl geçiyor. 3 yıllık süreç içerisinde gerçekten esnafımızın hali perişan oluyor.” dedi.

“YAZIN TOZ, KIŞIN ÇAMURDAN KURTULAMIYOR”

Yel, “Vatandaşımızın tamamı bu altyapı yetersizliğinden dolayı gerçekten perişan. Yazın toz, kışın çamurdan kurtulamıyor. Bunun baktığımız zaman mantıklı çalışması vardır. Etap etap yapılır yani 200 metreyi kazarsınız, altyapısını bitirirsiniz, üstüne asfaltı dökersiniz sonra diğer 200 metre kazılır. Bu şekilde yapılır pek çok yerde. Ama burada her nedense CHP’li belediyenin yönettiği her yerde iş bilmezlik devam ediyor. İnşallah bunu 2024 seçimlerinde biz tekrardan AK Parti belediyesiyle kazandıracağız. En büyük müjdemiz bu.” dedi.

“2025 YILINDA HALKALI-ÇERKEZKÖY-KAPIKULE HATTI BİTMİŞ OLACAK”

Hızlı Tren projesinin devam ettiğini belirten Yel “Burada özellikle yaşayan işçi kesimimiz olsun, devamlı Çerkezköy’e gelip giden dışardan ticaret erbabı var. İstanbul’a yakınlığı dolayısıyla önemsediğimiz bir yatırım. 2023’te ilk etabı bitecek. Yine Çerkezköy- Kapıkule, Halkalı-Çerkezköy halinde 2 etap olacak. En geç 2025 yılında Halkalı-Çerkezköy-Kapıkule hattı tamamen bitmiş olacak.” dedi.

YATIRIMLAR

Çerkezköy’deki yatırımlara da vurgu yapan Yel, “Gençlik Spor Bakanımızın da Tekirdağ ziyaretiyle beraber Tekirdağ’a olduğu gibi Çerkezköy’e de kapalı spor salonu olsun, diğer sahalar olsun bu konuda amatör branşların genişleyebilmesi için gerekli yatırımlar yapılıyor. Onların tamamlanmasını biz de takip ediyoruz. İnşallah onları da bitireceğiz. Bunun yanı sıra okul inşaatlarımız, özelikle ben Çerkezköy’ü Özel İdare Genel Sekreterliğimden beri çok iyi biliyorum. En fazla okul yaptırdığımız yerlerin başında geliyor. Çok sayıda derslik yaptık ama yine ona rağmen göç devam ediyor. Bunun da farkındayız. Milli Eğitim Bakanımız gelmişti yaklaşık bir buçuk ay önce ona da anlattık ve 1 milyara yakın bir ödenek çıkartmıştı Tekirdağ 2022 yılı için buna 1 milyar daha ilave oldu. Yani 2 milyar lira. Depremsellikten dolayı kötü etkilenmiş okulların ya güçlendirilmesi ya da yıkılmasıyla ilgili süreç devam ediyor. Bir de sıfırdan yeni okul yapılmasına yönelik süreç devam ediyor. Çerkezköy’de yaşayan gençlerimizi, çocuklarımızı hem eğitim yatırımlarıyla hem de spor yatırımlarıyla beraber inşallah destekleyerek daha iyi yerlerde yetişmesini sağlayacağız.” dedi.

“YAPTIKLARI BELEDİYE HİZMET BİNASINA 1 MİLYARA YAKIN PARA HARCADILAR.”

Resmi açılışı yapılacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi binası ile ilgili de değerlendirmede bulunan ve başlangıcından bugüne 8,5 yılın geçtiğini ifade eden Yel “Şimdi bizi suçluyorlar Külliyeye 1 milyar lira harcadınız diye. Şimdi siz basın olarak sorun hizmet binasına ne kadar harcadılar? 1 milyara yakın para harcanmış oldu. Nereye? Tekirdağ'a. Yaptıkları belediye hizmet binası. Şimdi bizi eleştirenler saray dedikleri külliyenin kaçta kaçı bina yaptılar maliyetlerini basın olarak sorun.” İfadelerini kullandı.


 

Editör: TE Bilisim