Çerkezköy Bakış-Yazılı bir basın açıklaması yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Son günlerde Tekirdağ CHP Milletvekili Sayın Faik Öztrak gerek yerel basında gerekse sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarda; ‘Hükümet Tekirdağ’a hizmet yapmıyor, 2014 yılında merkezi hükümetten aldığımız yatırım 154 milyon TL idi, bu yatırımla tüm iller arasında 32. sıradaydık. 2017’ye geldiğimizde merkezi hükümetten yapılan yatırımlar 182 milyon TL olmuş, tüm iller arasında 41. sıraya düşmüşüz. Buna karşın vergi ödemede her zaman ilk 10 il arasında olmuşuz. Merkezi hükümet buraya gereken hizmeti vermiyor’ gibi serzeniş ve yakınmalarda bulunarak kamuoyunu yanlış yönlendirerek sanki AK Parti iktidarı oy ayrımcılığı yaparak Tekirdağ’a yatırımları ve hizmetleri engellemektedir algısı oluşturmak istenmektedir.”dedi.

“TEKİRDAĞ DENİLENİN AKSİNE DAHA FAZLA YAKTIRIM ALDI”

Hükümetin yaptığı yatırımlara değinen Yel, “Merkezi Hükümet yatırımı olarak; Kalkınma Bakanlığı verilerine göre; kamu yatırımlarının illere göre dağılımında; Tekirdağ’ımız 2015 yılında 400 milyon 158 bin TL ile yüzde 1,14 oranıyla 24 sıraya gelmiş, 2016 yılında 501 Milyon 320 bin TL ile yüzde 1,23 oranıyla 15. sıraya gelmiş ve en son 2017 yılında ise 595 milyon 744 bin TL ile 1,12 oranıyla 21. sırada yer almıştır. Denilenin aksine Tekirdağ’ımız yatırım almada her yıl daha fazla yatırımı almaktadır. Kamu Yatırımlarının İllere göre dağılımında 2003 yılında 65 sırada yer alan Tekirdağ’ımız hamdolsun AK Parti İktidarında 2017 yılında 21 sıraya yükselmiştir. Merkezi Hükümet Tekirdağ’a hizmet etmiyor diyenlere;  İller Bankası aracılığıyla CHP’li Belediyelere toplam 222 milyon 565 bin 462 Lira kredi tahsis edilmiş, bunun 49 milyon 924 bin 155 lirası harcanmıştır. Hakedişlere göre kalan miktarlar da Belediyelerce kullanılacaktır. Hiçbir kısıntı ve kesinti söz konusu değildir. Oy ayrımı yapan, Tekirdağ’a hizmet etmeyen Hükümet bu yatırımları nasıl yapmış oluyor.”ifadelerini kullandı.

“BECERİKSİZ,CHP BELEDİYELERİNDEN HALKIMIZI KURTACAĞIZ”

Yel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz AK Parti iktidarı olarak, bize oy versin vermesin tüm şehirlerimiz arasında hiçbir ayrım yapmadan hizmet götürmenin, eser üretmenin mücadelesini veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza aynı mesafedeyiz. 80 milyon vatandaşımız hepsi birinci sınıf vatandaştır. Hizmetin en iyisine layıktır. Tekirdağlı hemşerilerim de hizmetin en iyisine layıktır. Tekirdağ’ımızı Marmara’nın parlayan yıldızı yapacağız. İnşallah 2019 yerel seçimlerinde de bu beceriksiz, kaynaklarını iyi ve yerinde kullanamayan, basiretsiz CHP belediyelerinden halkımızı kurtarıp AK Parti Belediyecilik anlayışını getireceğiz. Halkımıza kaliteli, konforlu hizmeti sunup yüzünü güldüreceğiz.”

Editör: TE Bilisim