Çerkezköy Bakış - Yerel seçimlerin ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda saat 14:00'da yeni seçilen 17’si Millet İttifakı CHP, 14’ü ise Cumhur İttifakı AK Parti olmak üzere 31 kişiden oluşan yeni meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek. Meclisin yeni dönemki ilk oturumunda en genç 2 üye katip olarak divana davet edilecek. Ardından açılış ve yoklama yapılacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem maddelerine geçilecek.

SEÇİM YAPILACAK

Gündem maddeleri kapsamında meclis birinci ve ikinci başkan vekili, divan katipliği ile Encümen üyeleri, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyon Üyeleri seçimi yapılacak. Daha sonra Birlik Tüzüğünün 7 ve 13.cü maddesi gereğince; bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimine kadar belediyeyi Marmara Belediyeler Birliğinde, TRAKYAKENT Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliğinde ve Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliğinde temsil etmek üzere başkan haricindeki asil ve yedek üyeler seçilecek.  Ardından Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 16.cı maddesi gereğince; Belediye Meclis Toplantısının sesli veya görüntülü cihazlarla kayıt altına alınmasının karara bağlanacak.
Mecliste, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 32.ci maddesi gereğince meclis başkan ve üyelerinin huzur hakkı ücretinin tespit edilmesi, Çerkezköy Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Çiftçi Malları Koruma Meclisine Üye Seçiminin müzakeresi, Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın Çerkezköy Belediyesini temsilen Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde görev almak üzere 5 asil 5 yedek üyenin bildirilmesi müzakeresi, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın Çerkezköy Belediyesini temsilen Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde görev almak üzere 5 asil 5 yedek üyenin bildirilmesi müzakeresi, 6183 Sayılı Kanunun 90.maddesi gereğince 1 adet meclis üyesinin aynı kanunun 91.maddesi gereğince satışa çıkarılacak gayrimenkul için seçilmesi ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Belediye Başkanına Yetki Verilmesi Hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülecek.
Mecliste son olarak Denetim Komisyon raporunun sunulması ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın 2018 yılı faaliyet raporunun belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması görüşülecek.

Editör: TE Bilisim