Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nin yerine yeni modern bir pazar yeri yapılacak.
MODERN BİR PAZAR YERİ YAPILACAK
Yeni Pazar yeri projesinin rekreasyon projesi içerisinde yer aldığını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Mevcut otopark ve diğer boş alanlar çıkarıldığında Kapalı pazar yeri alanın 16 bin 800 metrekareye ulaşıyor. Biz bu alanı daraltıp kullanışlı ve modern bir pazar yapacağız. Yapılacak yeni kapalı pazar yerinde mevcut pazar esnafının hepsi yer alacak. Hiçbir pazar esnafını mağdur edilmeyecek.
“KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK”
Yeni çalışma ile ilgili iki taslak proje oluşturulduğunu kaydeden Akay “Kimseye mağduriyet yaşatma gibi bir niyetimiz yok. Pazar yerinin orada bulunan balıkçılarımız için de planlarımız var. Balıkçılar şuan mevcut yerden kalkacak. Kendileri için pazar yerinin içinde ya da kenarında güzel bir yer yapacağız.” diye konuştu.
“ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
Rekreasyon projesi için çalışmalarının sürdüğünü anlatan Akay “Altıyol Kavşağı mevkiinde yer alan askeri lojmanların kaldırılması ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konu ile ilgili dosya şu an Milli Savunma Bakanlığı’nda bulunuyor. Askeri lojmanların kaldırılması karşılığında Belediye olarak bizlerden istenenler var. Anlaşabileceğimiz bir noktaya gelmemiz halinde ilgili alanı rekreasyon olarak değerlendireceğiz.” ifadelerine yer verdi.
RAPORLAR TUTULDU
Çalışma kapsamında askeri lojmanlar ile ilgili raporların tutulduğunu da anlatan Akay şunları söyledi: “Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak uzlaşmak istiyoruz. Bunun pazarlık makamı ben değilim. Müsteşarlara uzlaşma istediğimizi söyledim.”



Editör: TE Bilisim