Çerkezköy Bakış - Göğüs ağrısı şikayeti ile Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne giden ve kalp krizi teşhisi konmasının ardından Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi’ne sevk edilen İmdat Kalaycı, yeniden hayata döndürüldü.

YOLDA KALBİ DURDU

Geçtiğimiz günlerde göğüs ağrısı şikayeti ile Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne giden 51 yaşındaki İmdat Kalaycı’nın kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Kalaycı, acil bir şekilde Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne sevk edilirken, ambulansta kalbi durdu. Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Cihan Dündar ve ekibi tarafından anjiyo yapılan hastanın tıkalı damarı da açıldı. Yapılan müdahalenin ardından yeniden hayata tutunan İmdat Kalaycı, 5 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. 51 yaşındaki evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi İmdat Kalaycı, göğsünde hissettiği ağrıdan dolayı Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gittiğini belirterek “Kalp krizi geçirdiğimi ve İrmet Hastanesi’ne sevk edileceğimi söyleyip ambulansa bindirdiler. Ondan sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

DOKTORLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Günde 1 buçuk paket sigara içtiğini söyleyen Kalaycı, artık sigara içmeme sözü verirken “Allah sağlığıma kavuşmamı sağlayan doktorlarımızdan ve hastane çalışanlarından razı olsun” dedi. Hastanın oğlu Müjdat Kalaycı ise, doktorlar sayesinde babasının yeniden hayata tutunduğunu ifade etti.

KALBİ VE SOLUNUMU DURMUŞTU

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Cihan Dündar da hastanın hastaneye kalbi durmuş bir vaziyette getirildiğini ifade ederek “Hasta buraya geldiğinde kalp krizine bağlı ritim bozukluğundan kalbi ve solunumu durmuştu. Hastayı solunum cihazına bağlayıp yeniden canlandırma işlemi yaptık” dedi. Akabinde anjiyo yapıldığını ve tamamen tıkalı olan bir damarının açıldığını kaydeden Dündar, yaklaşık 20 dakika süren işlemlerden 2 saat sonra hastanın uyandığını ve solunum cihazından ayrıldığını ifade etti.
Editör: TE Bilisim