SON GÜN 18 OCAK

Üniversiteye giriş için ilk aşama olan YGS sınavı için başvurular bugün başlayacak ve başvuru işlemleri 18 Ocak'a kadar devam edecek. Adaylar, 2017 YGS başvurularını nüfus cüzdanı veya pasaportları ile birlikte ÖSYM başvuru merkezlerinden veya ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yapabilecek.

KAMU SPOTU YAYINLANDI

4-18 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak YGS başvuruları konusunda adayları uyarıcı bilgilerle kamu spotu hazırlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan kamu spotu ile üniversite adayları, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için yapılacak başvurular sırasında dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarıldı. Kamu spotunda adayların başvuru işlemlerini tamamlamaları ve bu yüzden mağduriyet yaşamamaları için çeşitli uyarılarda bulunuldu.

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

YGS sınav ücreti 55 TL, Sınavsız geçiş başvuru ücreti 15 TL, başvuru hizmeti ücreti 3 TL, ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yeniden şifre edinme ücreti 5 TL, ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden fotoğraf güncelleme ücreti ise 10 TL olarak belirlendi.

BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Sınava başvuracak adaylar başvuru ücretlerini Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler,Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)  ile ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.
Editör: TE Bilisim