Çerkezköy Bakış - Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısına Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Utku Güner, Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu Müdürü Mustafa Elibol, İlçede bulunan diğer okulların müdürleri, çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.
Burada programın açılış konuşmasını yapan projenin araştırmacı personeli ve Okul Müdürü Mustafa Elibol, “Silivri ilçesinde ilk defa TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi projesi yapılıyor. Bir ilke imza atmanın mutluluğu ve gururunu bugün sizlerle paylaşıyoruz. Bizlere destek veren ve bu çalışmaya öncülük eden Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden proje yürütücümüz Doç. Dr. Utku Güner’e ve proje ekibimizde yer alan Prof. Dr. Murat Yurtcan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Necmettin Güler’e teşekkürlerimi sunuyorum ayrıca ekibimizde yer alan ve bu başarıda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

39 KATILIMCI İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK


Okul müdürü Elibol’un konuşmasının ardından proje yürütücüsü Doç. Dr. Utku Güner projenin detaylarını anlatan sunum gerçekleştirdi. Güner, “Bu projeyle katılımcı öğrencilerin, inceleme gezileri ve gözlemleri ile bilgi ve becerilerini arttırarak, içinde yaşadıkları çevreyi daha iyi tanımalarını, grupla birlikte hareket etmelerini ve iletişim kurmalarını, gözlem yapmalarını, soru sormalarını, deneyerek ve yaşayarak kavramalarını, önceki bilgileriyle karşılaştırmalar yapmalarını, çevreye karşı duyarlı olmalarını, çevreyi korumalarını ve doğa sevgisi kazanmalarını hedefliyoruz. 10 ay boyunca devam edecek proje kapsamında yaklaşık 30 farklı etkinlik yapılacak. Toplam maliyeti 44 bin lira olan projenin uygulaması, 24 öğrenci ve 15 personelden oluşan 39 katılımcı ile gerçekleştirilecek.” diye konuştu.
“Yıldız Kâşifleri Doğa Eğitim Projesi”, 02-06 Temmuz’da Kırklareli Dereköy Yıldız Dağları Doğa Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirileceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim