Eylül ayı sonu ya da Ekim ayı başında yapılması planlanan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi seçimleri için heyecan dorukta. Ömer Karadeniz ve Ahmet Çetin’in ardından resmi olarak adaylığını açıklayan 3. isim ÇTSO Meclis üyesi Rahmi Yılmaz oldu.

“ÇTSO BAŞKAN ADAYI OLARAK RAHMİ YILMAZ’I UYGUN GÖRDÜK”

Mavi Listenin aday belirlemek için kurduğu komisyonun başkanı olan Kasım Terli ve üyeler ile Rahmi Yılmaz, birlikte basın toplantısı düzenledi. Terli, yaptığı açıklamada, “15 meslek grubundan birer kişi olacak şekilde bir komisyon kurduk. Bu komisyon mart ayından bu yana toplantılar yaptı, saha çalışmaları yaptı ve bir karara vardı. Önümüzdeki seçime mavi grup olarak, ÇTSO başkan adayı olarak Rahmi Yılmaz’ı uygun gördük.” dedi.

“TEK ŞARTIM BİRLİKTE YÖNETMEK

Adaylık sürecini ve projelerini anlatan Yılmaz, Mavi liste seçim kuruluna teşekkür ederek bir şartı olduğunu söyledi. Yılmaz “Birlikte yönetmek şartıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına, Mavi listeden yönetim kurulu başkan adaylığımı açıklıyorum. Buradaki şartım odamızın tüm organlarını, yönetim kurulumuzun, meclisimize, meslek komitelerimize, komisyonlarımızla birlikte yönetmek şartı. Maalesef Türkiye’de bütün odalarda olduğu gibi bizim odamızda da seçilen yöneticilerimiz sanki odanın sahibiymiş gibi tek başlarına ön planda oluyorlar. Ama biz geçen dönemde söylediğimiz gibi bunu değiştirerek üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda, üyelerimizin menfaatlerini geliştirmek için hep birlikte üyelerimizle birlikte sizle yönetici arkadaşlar, meclis üyesi adayı arkadaşlar, organ üyeleri olarak birlikte yöneteceksek varım. “dedi.

“ODA HİZMET BEDELLERİNDEN YÜZDE 50 İNDİRİM”

Yılmaz, “Mavi liste olarak birlikte göreve gelmemiz halinde üyelerimizin menfaatleri için, ticaretlerini geliştirmek için, odamıza iş geliştirme ofisi açacağız. Buradaki amacımız Çerkezköy ve civarındaki tüm sanayi kuruluşlarının satın almalarını, tedarik zincirini, yan sanayilerini, mevcut oda üyelerimizden almalarını sağlayacağız. Genelde bu oran yüzde 80 dışarıdan tedarik sağlanıyor, yüzde 20’de bölgemizdeki üyelerimizden sağlanıyor. Bunun için sanayici arkadaşlarımız da yönetim kurulu başkanlarıyla birebir görüşmeler yaparak odamıza bir platform oluşturacağız. Burada sanayi kuruluşlarının ve oda üyelerimizi bir arada toplayıp bölgemizin elektriğini, suyunu, yolunu, çevresini, iş gücünü kullanan sanayici arkadaşlarımıza satın almalarının en azından yarısını Çerkezköy‘den yapmaları konusunda destek isteyeceğiz. Aynı zamanda Tekirdağ Sanayi Odasının bu kapsamda kurulması için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sanayi odasının kurulmasına destek vereceğiz. Odamızın hizmet binamızın bir katını sanayici arkadaşlarımıza, üyelerimize tahsis edeceğiz. Bu koordinasyonu da birlikte sağlayacağız. Bunun yanında yine üyelerimizin menfaatleri için göreve gelmemiz halinde, oda hizmet bedellerinden yüzde 50 indirim hatta bazılarını daha fazla indirim yapacağız. Ancak oda kayıt ücretleri ve yıllık aidatlar da ise kanunun öngördüğü brüt asgari ücretin yüzde 10’undan fazla almayacağız. Burada da üyelerimize indirimler yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“3 BİN CİVARINDA KOOPERATİFİMİZLE BİRLİKTE İŞ YERİ YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulduğu günden beri meclis üyesi olduğunu belirten Yılmaz, “Maalesef bu tip kuruluşların üyelerine aidat toplamaktan daha fazla hizmetleri olmuyor. Ama biz bir fark yaratarak bölgemizde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası adı altında üyelerimizin yararlanabileceği Karma Sanayi ve İş Yeri Kooperatifi kurarak yaklaşık 1200 ve 1500 dönüm civarında Hazine ve Maliye Bakanlığından bir arazi alarak 200 ile 600 metrekare civarında işyerleri yaparak üyelerimize 3 bin civarında kooperatifimizle birlikte iş yeri yapmayı planlıyoruz. Burada minimum şartlarda kamu gücünü, kamu yararı olduğu için uygun şartlarda hazineden arazimizi alarak bu şekilde üyelerimize iş yeri sahibi yapmayı düşünüyoruz. Buradan yan sanayisi üyelerimiz yararlanacak, fırıncılarımız yararlanacak, gıda toptancılarımız yararlanacak her türlü üyemiz böyle bir iş yeri sahibi olabilir.” dedi.

“KAPAKLI’YA, ÇERKEZKÖY’E VE SARAY’A MESLEK LİSELERİ YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Saray ve Kapaklı’daki üyelerin odaya daha kolay ulaşmaları için odanın ofislerini açmayı düşündüklerini ifade eden Yılmaz, ”Hem Saray hem Kapaklı’ya hizmetlerini buradan almalarını sağlayacağız. Yine seçilmemiz halinde bölgemizdeki en büyük sorunu olan ara eleman için Kapaklı, Çerkezköy ve Saray’a ara eleman yetiştirmek için meslek liseleri yapmayı planlıyoruz. Bunun dışında bütün üyelerimizle birlikte çevremizi korumak için, doğayı korumak için bir Çevre Komisyonu kurmayı düşünüyoruz. Bu Çevre Komisyonuyla da bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının, devlet yatırımlarının, belediyelerin, çevremize olumsuz etkisi olan işyerlerinin takibini sağlayıp kamuoyunda gündeme getirmek istiyoruz. Bu konuda çevreci bir oda olmak istiyoruz. “dedi.

“KOZUVA’NIN SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ” 

Yılmaz, yıldızı bir türlü barışmadığı mevcut oda başkanı Süleyman Kozuva’ya göndermede bulundu.
Yılmaz, Kozuva’nın “Rahmi Yılmaz aday ise bende adayım” yönündeki açıklamasını hatırlatarak, “Vermiş olduğu sözü yerine getirmeye davet ediyordum. Rahmi Yılmaz adaysa bende adayım sözünü yerine getirmesini bekliyoruz.” dedi.
Bu dönem üye sayısının artmasıyla 5 bin civarında üyelerinin oy kullanacağını ve seçimin oda binasında değil, bir okulda gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Odanın beş katında 15 tane sandığın fiziki olarak kurulması mümkün değil. Büyük bir ihtimalle Seçim kurulundan beklentimiz seçimin okulda yapılması. Demokratik ve tarafsız bir sahada seçim yapılırsa kim kazanırsa biz tebrik ederiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim