Çerkezköy Bakış - 1993 yılından bu yana Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde fermuar fabrikasıyla Türkiye’de üretime başlayan Yoshida Kogyo Kabushikikaisha (YKK) Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesine yardımlarını sürdürüyor. YKK fabrikası, iç dizaynların yanı sıra iki sınıf ile dernek üyelerinin geleceklerine umut oldu.

 

Ahşap Boyama Odası ve Bilgisayar Eğitim Odasının açılışına, YKK Fabrikası’nın Genel Müdürü Hirohisa Saida, Fabrika Müdürü Cezmi Baykal ve beraberindeki firma yöneticileriyle TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile dernek üyeleri katıldı.

“BOYASINDAN AKILLI TAHTASINA KADAR HER ŞEYİ SIFIRDAN YAPTILAR”

Ardından açılış kurdelesi kesildi ve sınıflar gezildi. Desteklerinden dolayı fabrika yönetimine teşekkür eden Çetinkaya, “Böyle bir firmanın bizim destekçimiz olması gerçekten çok güzel. Bir sıkıntımız bir derdimiz olduğunda rahatlıkla onlarla paylaşabiliyoruz. Her konuda ellerinden geldiğince bizlere yardım etmeye çalışıyorlar. Bugün de buradaki eğitimi geliştirmek açısından burada bulunan engelli kardeşlerimin ihtiyaçlarının giderilmesi açısından önemli olan Ahşap Boyama Odası ve Bilgisayar Eğitim Odası olmak üzere 2 odayı boyamasından masasına sandalyesinden akıllı tahtasına kadar yaptılar. Yapmış oldukları yardımlardan dolayı tüm firma yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“HER ZAMAN YANLARINDA OLMAYA ÖZEN GÖSTERECEĞİZ”

Yardımlarına devam edeceklerini belirten YKK Fabrikası’nın Genel Müdürü Hirohisa Saida, “Bir başkasına yardım yapmayan bir firmanın hizmet vermemesi gerekiyor. Sakatlar Derneğine yapmış olduğumuz yardımları kat kat arttırarak devam ettireceğiz. Hem zor günlerinde hem mutlu günlerinde her zaman onların yanlarında olmaya özen göstereceğiz. Elimizden geldiğince buradaki kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışacağız.” dedi.


Sınıfların gezisinin ardından Sakatlar Derneği üyeleri tarafından semazen gösterisi sergilendi. Gösteri büyük beğeni topladı.
Ardından yapılan yardımlar dolayısıyla, YKK firma yetkililerine Halk Eğitim Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni öncülüğünde dernek üyelerinin hazırladığı firmanın ambleminin ve isminin yazılı olduğu Çivi sanatıyla yapılmış olan tablo hediye edildi. Ayrıca Üzerinde Türk Bayrağı bulunan çerçeveler hediye edildi.

Editör: TE Bilisim