Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz haftadan itibaren belli aralıklarla ilçemizde etkili olan kar yağışı dolayısıyla çalışmalarını 7/24 esasına göre yürüttü. 5 günlük süre zarfında ana arterler başta olmak üzere yollara 80 ton tuz ve 15 ton da solüsyon dökülürken, Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de kar yağışının ardından kaldırımda kar temizleme çalışması yaptı.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz haftadan itibaren belli aralıklarla ilçemizde etkili olan kar yağışı dolayısıyla çalışmalarını 7/24 esasına göre yürüttü. Belediye yetkilileri, “5 günlük süre zarfında ana arterler başta olmak üzere yollara 80 ton tuz ve 15 ton da solüsyon döküldü” dedi.

“YOLLAR SÜREKLİ AÇIK TUTULDU”

Yürütülen karla mücadele çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, geçtiğimiz Çarşamba günü saat 00.00 itibariyle ekiplerin 7/24 esasına göre çalıştığını ifade etti. Çerkezköy belediyesi ekipleri ve büyükşehirden gelen bir ekibin ana arterlerde çalışmalar yaptığını kaydeden yetkililer, ana arterlerde herhangi bir sorun yaşanmadığını ve yolların sürekli açık tutulduğunu kaydetti.

80 TON TUZ KULLANILDI

5 günlük çalışma kapsamında 80 ton tuz, 15 ton solüsyon kullanıldığını dile getiren yetkililer, çalışmalarda 3 tane kar küreme ve tuzlam makinesi, 2 greyder  ve 2 adet kepçenin kullanıldığını söyledi. Belediye yetkilileri, Kızılpınar, Veliköy ve Çerkezköy içindeki ana arterlerde çalışmalar yapıldığını belirterek, ana arterler dışında stratejik önem arz eden ara sokaklarda da çalışmalar yapıldığını söyledi. Yetkililer “Vatandaşlarımıza zorluk yaşatmadığımıza inanıyoruz. Tabi bu çalışmalar esnasında duyarsız vatandaşlarımız da oldu. Hala kar lastiği takmayan vatandaşlarımız oluyor” dedi.

“HERHANGİ BİR ŞİKAYET GELMEDİ”

Sadece solüsyonla hızlı bir şekilde buzlanma çözülmediği için mecburen her noktada tuzlama yaptıklarını dile getiren yetkililer “Yapılan tuzlamada bize ekonomik açıdan, kendi araçlarımıza ve doğaya zarar veriyor. Ağaçlara bitkilere böceklere tuzlu su olduğu için büyük ölçüde zarar veriyor. Tuzlama yaparken daha çok yağmur suyu hattımızın olduğu bölgelerde tuzlamaya özen gösteriyoruz. Her yeri tuzlama yaptığımız zaman bu sefer doğayı öldürürsün. Vatandaşlarımızın bunlara özen göstermesi gerekiyor. Yaklaşık 5 günden beri bir an bile yolların kapanmasına izin vermedik. Çalışmalarımız kapsamında da tıkanma ve herhangi bir şikayet gelmedi” dedi.

VATANDAŞLARIMIZDAN SABIR BEKLİYORUZ

Yetkililer, Çerkezköy de 1500, Kızılpınar’da da 780 sokağın olduğunu ve dolayısıyla her yere ulaşmalarının mümkün olmadığını kaydederek “Ekiplerimizle elimizden gelen çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Bir vatandaşımızın hastası falan olsa anında yetişiriz. İtfaiye de 24 saat hazır durumda bekliyor. Biz görevimizi yaptığımıza inanıyoruz. En azından vatandaşlardan olumsuz bir tepki almadık. Her yere tuz atmaya kalkarsak bununla doğa başa çıkamaz. Ana arterlerde pek zararı etkisi olmuyor çünkü yağmur suyu hattı alıp atıyor. Herkesin anlayış göstermesini bekliyoruz” dedi.

KALDIRIMLAR TEMİZLENİYOR

Kar yağışının dinmesinin ardından dün de Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kar yağışının ardından kaldırımda kar temizleme çalışması yaptı.
Editör: TE Bilisim