Çerkezköy Bakış - Parti grubunun aldığı kararı çiğneyip CHP’li üyelerin desteğini alarak Kapaklı Belediyesi’nin İmar Komisyonuna giren AK Partili Meclis üyesi Sevgi Aksoy’a partisi cezayı kesti. AK Parti tüzüğünün 116.6 maddesindeki eylemleri kapsayan (Usulüne uygun olarak alınmış grup kararlarına uymamak) hükmü uyarınca bir yıl süreyle geçici olarak partisinden ilişiği kesildi.
KARARI BEZGİN DUYURDU
AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, alınan kararı düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı. Başkan Bezgin, Sevgi Aksoy’un AK Parti’nin iç tüzüğüne aykırı davrandığını ve Belediye Meclis toplantısı öncesi yapılan grup toplantısında alınan kararın dışına çıkarak, İmar Komisyonuna CHP’li üyelerin desteğini alarak girmesiyle tüzüğe aykırı davrandığını ve bu durumun İl Disiplin Kuruluna taşındığını söyledi.
1 YIL SÜRE İLE GEÇİCİ İHRAÇ
Bezgin, alınan kararın ardından Aksoy’un 1 yıl süre ile geçici olarak ihraç cezası aldığını söyledi. Bezgin’in bundan sonra Sevgi Aksoy’un, Belediye Meclisinde AK Parti ile bağı olmadığını ve bağımsız olarak yoluna devam edeceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim