Çerkezköy Bakış -  Devlet Hastanesi’nin bodrum katı ve Çerkezköy Gar Müdürlüğü’nün yolcu salonunu ile çok sayıda işyerinin bodrum katını su bastı. Kızılpınar Mahallesi’nde ise alt yapı çalışması nedeniyle kazılan ve üstü çakıl ile kapatılan çukurlara düşen araçlar oldu. Yağmur yağışı mega kent İstanbul’da büyük zararlara yol açarken, sınırındaki Çerkezköy bu afeti ucuz atlattı. Çerkezköy dün güne sel kabusu ile başladı. Gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokalar göle döndü. Çok sayıda rögar taşınca birçok işyerinin bodrumunu su bastı.  Vatandaşlar ise TESKİ ve itfaiye ekiplerini telefon yağmuruna tuttu. İki kurumda da vidanjörler su boşaltmak için göreve çıktığından dolayı birçok kişi mağdur oldu.
 

HASTANE VE GAR’I DA SU BASTI

Çerkezköy’de etkili olan sağanak yağış özellikle Kızılpınar Mahallesi’nde hayatı durma noktasına getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı çalışmaların sürdüğü caddelerde çok sayıda araç çalışma için açılan ve üzeri çakıl ile kapatılan çukurlara düştü. Yağmur yağışı nedeniyle Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin bodrum katı da sular altında kaldı. Hastane çalışanları ve TESKİ ekipleri yaptığı çalışmayla suyu boşalttı.
 

GAR’DA DA MANZARA AYNI

Çerkezköy Gar Müdürlüğü’nün Yolcu Salonunda da su birikintileri oluştu. Yolcular ayakkabılarını çıkartarak ya da sandalyelerin üzerine çıkarak salonda bekledi.    
 

HASTANENİN TAVANI ÇÖKTÜ

Yaklaşık 2 yıl önce hizmete açılan Çerkezköy Devlet Hastanesi binasında yağmur yağışı nedeniyle yaşanan su sızıntısı sonrası 3. kat koridorundaki tavan çöktü. Şans eseri o sırada tavanın altında kimsenin olmaması olası bir yaralanmanın önüne geçerken, koridor güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. Hastanede poliklinik hizmeti verilmediği öğrenilirken, hastalar Acil Servis'e yönlendirdi.
 

DERELERİN DEBİSİ ARTTI

Çerkezköy’de bulunan Kavak, Pınarça ve Çorlu Derelerinin debileri yükseldi. Taşkın riskinin olmadığı belirtildi.Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ilçede su baskınları yaşanan yerler ile dere yataklarında incelemelerde bulundu.
 

BAKIŞ MATBAASINI DA SU BASTI

Yağmur yağışı nedeniyle Gazi Osman Paşa Mahallesi Başarır Sokak üzerindeki rögarlar taştı. Cadde suyla dolarken, yolu kaplayan su Çerkezköy Bakış Gazetesi bulunduğu binanın bodrum katındaki matbaa tesisini su bastı. Gazete basımı için kullanılan bir çok kağıt kullanılmaz hale gelirken matbaa makineleri de hasar gördü.
 

ÖĞE: HEP AYNI MANZARA

Çerkezköy’ün her yağmur yağışı sonrası aynı manzara ile karşılaştığını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdulah Öğe, yetersiz alt yapı nedeniyle vatandaşlarımız hep mağdur oluyor. Birçok işyeri rögarların taşması sonucu lağım pisliği ile doldu.”dedi.

Editör: TE Bilisim