Çerkezköy Bakış - Kapaklı’da yaşayan ve ithalat ve ihracat ile uğraşan 26 yaşındaki Cengiz Alcan, dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden biri olan firmanın Çin’in Şanghay kentindeki tedarikçi fabrikalarından birinde müdür yardımcısı olarak çalışan 27 yaşında Tıngtıng Zheng ile yaptığı alışveriş sürecinde tanıştı. 4,5 yıl önce başlayan arkadaşlık kısa süre sonra aşka dönüştü. Bu süreçte iki sevgili Türkiye ile Çin arasında gidip geldi ve aileler tanıştı. 3 yıl önce ise iki sevgili Çin’de bir şirket kurarak birlikte takı, tasarım ve aksesuar ürünleri satmaya başladı.
 

MÜSLÜMAN OLDU
İnternet alışveriş sitesi üzerinden başlayan arkadaşlık, ardından sevgililiğe ve daha sonrada iş ortaklığı ile pekiştiren Alcan ve Zheng çifti, evlenme kararı aldı. Ardından Tıngtıng Zheng Müslüman oldu. Daha sonra da çift nikah masasına oturdu. Çiftin nikahını kıyan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Belediyemiz nikah salonunda uzak doğudan gelinimiz vardı. Çin Halk Cumhuriyetinden Tıngtıng Zheng ve  Cengiz Alcan kardeşimizin nikahlarını kıyarak mutluluklarına ortak oldum. Bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.”dedi.

ÇOK MUTLUYUZ

Birbirlerini çok sevdiklerini söyleyen Cengiz Alcan, “İthalat ve ihracat ile uğraşırken, Çin’den ürün getiriyordum. Şanghay’dan ürün aldığım fabrikanın müdür yardımcısı olan Tıngtıng Zheng ile tanıştık, birbirimizden hoşlandık. Oraya gittim tanışmaya. O da Türkiye’ye geldi.Sonra kendi işimizi kurduk ve evlendik. Artık bir ayağımız Türkiye’de diğer ayağımız ise Çin’de olacak. Düğünümüzü Kapaklı’da yaptıktan sonra Çin’e döneceğiz ve yaşamımızı burada sürdüreceğiz. Şubat ya da Mart ayında bir düğün de Çin’de yapacağız. Eşim Türkçeyi, bende Çinceyi öğrendik. Birbirimizle, Türkçe, Çince ve İngilizce konuşuyoruz. Mutluluğumuza ortak olan herkese çok teşekkür ederim.”dedi. Tıngtıng Zheng ise, Cengiz Alcan’ı çok sevdiğini belirterek, “Artık Türkiye benim ikinci evim. Fırsat buldukça Kapaklı’ya gelerek ailemizi ziyaret edeceğiz.”dedi.

Editör: TE Bilisim