Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Bakış Gazetesi, TESKİ’nin elektrik kesintisi sonucu meydana gelen su kesintilerini önlemek amacıyla 4 ilçeye 27 adet sanayi tipi dizel jeneratörü hizmete sunduğunu, ancak geçtiğimiz Pazar günü elektrik kesintisine bağlı 12 saat susuz kalan Kapaklı’ya jeneratör gönderilmediğini  “4 ilçeye var, 12 saat susuz kalan Kapaklı’ya yok” başlıklı haberi ile okurlarına duyurmuştu.
 

TESKİ’DEN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Bu haberin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: TESKİ abonelerine iletilen içme suyunun yüzde 85’i derin içme suyu sondaj kuyularından temin edilmektedir. İçme suyu, kuyulardan elektrik enerjisi ile çıkarılmaktadır. Zaman zaman yaşanan elektrik kesintisi durumlarında, su temin edilemediği için buna bağlı olarak su kesintileri yaşanmaktadır. Bu durum abonelerimizi olumsuz bir şekilde etkilemektedir.TESKİ Genel Müdürlüğü sık sık meydana gelen elektrik kesintilerine bağlı olarak yaşanan su kesintilerini engellemek için bir proje geliştirdi. Pilot ilçe olarak oldukça çok miktarda elektrik kesintisi yaşanan Çorlu ilçesi seçildi. TESKİ tesislerine 1.Etap jeneratör kurulumu işi kapsamında neredeyse tamamı Çorlu olmak üzere, Çorlu’nun kritik noktalarındaki içme suyu tesislerine jeneratör kurulumu gerçekleştirilmiştir.
 

“İHALESİ 2018 YILI İÇİNDE YAPILACAKTIR”

TESKİ tesislerine 2. Etap jeneratör kurulumu işi kapsamında diğer ilçelerimizde bulunan tesislerimize jeneratör kurulumu sağlanacaktır. Özellikle Kapaklı ilçesinde bulunan içme suyu tesisleri oldukça dağınık bir coğrafyada yer almaktadır. Bu sebeple az sayıda jeneratör ile Kapaklı ilçesinin içme suyu tesislerinin desteklenmesi mümkün değildir. Fakat TESKİ tesislerine 2. Etap jeneratör kurulumu işi kapsamında, Kapaklı ilçesinde bulunan içme suyu tesislerine jeneratör kurulması planlanmaktadır. Bu işin ihalesi 2018 yılı içinde yapılacaktır. Şu anda TESKİ Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı, 2. Etap Jeneratör kurulumu işi kapsamında öncelikli olarak jeneratör ihtiyacı duyulan yerlerin projelendirme çalışmasını yürütmektedir.
TESKİ Genel Müdürlüğü 7 Eylül 2017 tarihinde Kapaklı İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatının ihalesini gerçekleştirmiş. Ekim ayı içinde Kapaklı ilçesinde büyük bir çalışma başlayacaktır. Bu kapsamda Kapaklı ilçesinin içme suyu altyapısı da yenilenecektir. Yıllardır kullanılan, eski ve işlevini yitirmiş olan şebeke hattı yeni ve sağlıklı borular ile yeniden inşa edilecektir.”

Editör: TE Bilisim