Çerkezköy Bakış - Hayri Batur Caddesi üzerindeki Kapalı Pazar Yeri’nin yenilenmesi için bir süre önce Çerkezköy Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı. Bu kapsamda pazar yeri söküldü ve çıkan malzemeler Kızılpınar’a yapılacak olan pazar yerine taşındı. Perşembe ve Pazar günleri ise pazarcı esnafı eski otogar mevkiinde çevreye yayılarak açık havada tezgah açmaya başladı.
Tezgahların üzerine pazarcı esnafı branda ile kapatırken, dün etkili olan yağmur yağışı sonrası birçok branda biriken yağmur suyunun ağırlığı nedeniyle  koptu ve tezgahların arası suyla doldu.Pazar yerini su basınca da pazara alışverişe gelen vatandaşlar alışverişi yarıda bırakarak evlerinin yolunu tuttu.
 

ÜZÜLÜYORUM

Pazarcı esnafı, yağışın ardından brandaların sularla dolmasının yanı sıra tabanda biriken suların da gitmemesi ve çamur deryasına dönmesine adeta ateş püskürdüler. Pazarcı esnaflarından Hayrettin Çetinkaya,  “Baştan beri bizlere doğru bilgi verilmedi. Bir peron yıkılacak dediler ama sonrasında bir peronun yarısı alınacak derken iki peron alındı. Şimdi ise iki buçuk perona çıktı. Biz dürüst konuşulmasını isterdik. Bazı arkadaşlarımız yer değiştirdiler ve bundan dolayı da çok pişmanlar. Tezgahların üstleri kapatılacak denildi ama oda olmuyor. üzülüyorum” ifadelerine yer verdi.


 

EN BÜYÜK SIKINTI DÜZENSİZLİK VE BELİRSİZLİK

Pazarcı esnafını ne olarak gördüklerini merak ettiklerini sözlerine ekleyen Çetinkaya, “Bizleri hakir mi görüyorlar. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın esnafı toplayıp açıklama yapmasını bekliyoruz. En büyük sıkıntımız düzensizlik ve belirsizlik. Eski Pazar alanının daha nereye kadar yıkılacağı belli değil. Mağduriyetimiz çok. Bu kadar masrafa gerek yoktu. Tadilat yapılsa bizler için yeterli olacaktı ve bu kadar mağdur olmamış olacaktık” dedi.
 

KIŞ GELDİĞİNDE NE YAPACAĞIZ

Bir diğer pazarcı esnafı Müslüm Aktaş ise, esnaf olarak kendi taktıkları saçların Salı günü Belediye tarafından söküldüğünü ifade ederek, “Yeni Pazar alanının yapım süresi 6 ay olarak söylendi. Keşke bahar ayında başlansaydı da bu kadar rezillik çekmeseydik. Şimdi havalar iyi, kış geldiğinde bizler ne yapacağız. Tezgahların üzerine yaptığımız sacların tehlikeli olduğunu söyleyip söktüler. Madem saca izin vermiyorlar o zaman plastik ile kapatalım. Yağmur yağdığında gerdiğimiz brandaların ne hale geldiği ortadadır. Her esnaf kendisine göre 2 ila 4 bin TL arasında masraf yaptı ama saclarımız sökülerek götürüldü” diye konuştu.


 

BİRAN ÖNCE ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Bu işin branda germekle olmayacağını sözlerine ekleyen Aktaş, “Kendi imkanlarımızla kapattık ama yine izin vermediler. Hem vatandaş hem de esnaflar mağdur durumda. Zemin suyu çekmediği için vatandaşlar da zor anlar yaşıyor. Kış ayıyla birlikte mağduriyetin daha da artacağı gün gibi aşikardır. Pazarcı esnafı kış ayında dışarı atılmış durumdadır. Yetkililerin bu mağduriyetimizi görerek biran önce çözüm üretmelerini istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim