Çerkezköy Bakış - Daha önce Bölge İdari Mahkemesinin yürütmeyi durdurma karanın ardından faaliyetlerine son veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tek-Park, Çerkezköy Belediyesi’nin Atatürk ve Öztrak Caddesini tek yöne çevirmesinin ardından proje değişikliği ile birlikte tekrar Çerkezköy’de otopark ücreti almaya başladı.
Şuan da sadece Atatürk Caddesinde yol kenarına park eden araçlardan para toplayan Tek-Park, trafik sıkışıklığına da neden oluyor. Normalde araçların düz şekilde yol kenarına park etmesi gerekirken, daha fazla araç parkı için bu sistem yerine çapraz park uygulaması yapılıyor. Zaten dar olan caddede yol kenarına büyük araçlar çapraz şekilde park edince, buradan yolcu taşıyan mavi minibüsler geçemiyor. Bu da trafiği durma noktasına getiriyor.
Dün Atatürk Caddesinde çapraz park eden kapalı kasa bir minibüs nedeniyle alto yol kavşağına gitmek isteyen mavi minibüs geçemedi. Kapalı kasa minibüsün de sahibine ulaşamayınca caddede uzun araç kuyrukları oluştu. Bunun üzerine mavi minibüsün sürücüsü kaldırıma çıkarak yoluna devam etti ve trafik açıldı. Gün içinde buna benzer çok sayıda görüntünün yaşandığını belirten vatandaşlar, Tek-Park’ın çapraz parktan vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim