Çerkezköy Bakış - Gülerçin Kolejindeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına; Gülerçin Koleji Kurucusu Bülent Gülerçin, eşi Deniz Gülerçin, Okul Müdürü Ömer Kürklü ve Okul Müdür Yardımcısı Sibel Altınkaynak ile öğretmenler ve veliler katıldı. Program, saygı duruşu ve ardından Gülerçin Koleji Müzik Öğretmeni Gülben Kıyıcıoğlu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.
 

BİZLER ESARET ALTINDA KALMAYI SEVMEYİZ

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Okul Müdürü Ömer Kürklü yaptı. Kürklü, Cumhuriyet’in yokluk içinde kazanıldığını ifade ederek, “3 kıta 7 denize hakim olmuş bir milletin son umuduydu Cumhuriyet. Canını, malını düşünmeden vatan toprağını düşündü bu millet. Biz Türkler asla vatan toprağını bırakmayız. Biz Türkler esaret altında yaşayamayız. Mustafa Kemal Cumhuriyeti ilan etti fakat bunu yaşatacak yüceltecek olanlar sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.
 

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİYLE HERKESİ MEST ETTİ

Okul Müdürü Ömer Kürklü konuşmasının ardından 4. ve 5. öğrencileri Bilal Çınar Karaşahin, Taner Levent Keresteci, Sahra Topçuoğlu, Melisa Bilgen, Cumhuriyet adlı şiirlerini okudular. Şiirlerden okunduktan sonra sahneye çıkan 5. sınıf öğrencisi Harun Atasoy solo keman gösterisi ile velilerden büyük alkış aldı. Solo keman gösterisinin ardından Türkçe – Edebiyat bölümünün hazırladığı, savaş ve dansın iç içe anlatıldığı oratoryo, izleyicilere coşkulu anlar yaşattı. Program Müzik Öğretmeni Gülben Kıyıcıoğlu’nun yönetimindeki okul korosunun özenle seçtiği parçaları seslendirmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilisim