Çerkezköy Bakış - AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatının geçtiğimiz 24 Eylül’de yapılan 6. Olağan Kongresinde güven tazeleyerek tekrar İlçe Başkanı seçilen Abdullah Öğe’ye MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette, Öğe ile Aydeniz, gazetecilerin gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.
 

ÖZEL BİR BAĞIMIZ VAR

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ile iyi bir arkadaş olduklarını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Farklı partilerin olması bizim ülkemizin zenginliğidir. Farklı görüşte partilerin olması demokrasinin bir gereğidir. Çerkezköy’de de farklı görüşte partiler vardır. Bunlar nezaket kuralları içerisinde, hoşgörü kuralları içerisinde, bayramlarda, seyranlarda birbirlerine gidip ziyaretlerde bulunur. Diğer partilerle de vatana ihanet, hainlik etmemiş partilerle birbirimizi ziyaret ediyoruz, istişare etmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bazı konularda rakip olmamıza rağmen, farklı görüşlerde olmamıza rağmen biz nezaket kuralları içerisinde bu karşılıklı iletişimin Çerkezköy’e fayda sağlayacağına inanarak bizlerin görüşmeleri devam ediyor. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi ile bizim şöyle de özel bir bağımız var. Gerek AK Parti, gerekse MHP her iki parti de ortak milli ve manevi değerlere sahiptir. Bizler de bu değerlere önem veren iki partinin mensuplarıyız. Milli ve manevi değerleri öne çıkaran teşkilatın mensuplarıyız. Birleştiğimiz bu konu da ve birçok konuda ülkemiz için, vatanımız için, Türkiye’miz için aynı menfaatler doğrultusunda aynı görüşlere, birçok görüşün aynı olduğu bir siyasi görüşe mensubuz.”dedi.
 

15 TEMMUZ DA BİRLİKTE GÖSTERDİK

Öğe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemize, vatanımıza hizmet edelim, milletimizle beraber olalım. Bunu en yakın tarihte 15 Temmuz hain darbe girişiminde birlikte gösterdik. 15 Temmuz’da meydanlarda hep beraber birlikteydik. İşte referandumda Milliyetçi Hareket Partisiyle aynı çalışmalar içerisinde olduk. ‘Evet’ için mücadele ettik. İşte biraz önce söylemeye çalıştığım, bu ülkenin milli ve manevi değerlerine katkı sunmakta birleştiğimiz, bu görüşte birleştiğimiz iki siyasi görüşün somut sonuçlarıdır. Referandum, 15 Temmuz süreci ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Doktor Devlet Bahçeli’nin milletin yanında olduğu, Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize bu konuda özellikle dış güçlerin ülkemize karşı yaptığı kalkışmalar gibi bu tür oyunlara karşı devletinin yanında olduğunu hükümetimizin yanında Cumhurbaşkanımızın yanında olduğunu birçok defa dile getirmiştir. Bunlar milletimizi, sadece AK Parti’yi değil, bu vatanı seven herkesi ziyadesiyle mutlu etmiştir, memnun etmiştir. Böyle bir gücün de milletle beraber, zaten milletimizin içinde olması ülkemizin daha güçlü olacağına, art niyetli insanları, art niyetli grupların zarar veremeyeceğine bir işarettir. Ben buradan Sayın Devlet Bahçeli’ye de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Çünkü gerçekleri görüyor. Milletinin yanında. Milletiyle beraber olan, gerçekten bizim saydığımız devlet adamları profilinde bir genel başkanınız var. Bu çok güzel bir şey. Aynı şekilde teşkilatları da. Tabi bu yapı yukarıdan aşağı da böyle geliyor. Aşağıdan yukarıya da böyle gider.
 

TÜM DÜNYAYA MİLLET OLARAK BİR TOKAT ATTIK

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye iyi temennileri için teşekkür eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “Ülkemizde bir 15 Temmuz miladı yaşandı evet. Başkanıma da katılıyorum. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak genel başkanımızın da ön görüleri doğrultusunda, Milliyetçi Hareket Partisini de bilenler zaten bu şekilde bilir. Birinci önceliğimiz öncelikle memleketimizin selameti. Bir tane ülkemiz var. Vatanım olmadıktan sonra ne olduğum nerede olduğum ne pozisyonda olduğumun bir önemi yoktur. Milli manevi değerler söz konusu olduğunda her zaman iktidarın, iktidarda hangi partinin olduğu önemli değil. Baki olan devlettir. Hepimiz insanız, gelip geçiciyiz. Bakanlar geçici. Hükümetin, iktidarın, Cumhurbaşkan’ımızın yanında olduğunu genel başkanımız da belirtiyor. Bizler de onun izindeyiz. 15 Temmuz bu ülkede gözü olanlara, milletimiz tarafından vurulmuş bir şamardır. Tüm dünyaya millet olarak bir tokat attık. Ne olursa olsun Kürdüyle, Türküyle, doğulusuyla, batılısıyla, Alevisiyle, Sünnisiye, zenginiyle, fakiriyle kol kola çıkarız o tankların önünde dururuz dedik. Bundan sonra tabi birde Yeni Kapı ruhu oluştu. Her ne kadar Yeni Kapı ruhuna bağlı sadece iki parti kalmış gibi görünse de biz ruhu yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz.”dedi.


 

“CHP BU SÖZDEN DÖNMÜŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin her zaman Türk milletinin emrinde olduğunu belirten Aydeniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milliyetçi Hareket Partisi devletinin değerlerine saygılıdır. Seçim demokratik bir yarıştır. Halkımız kime teveccüh ederse ona saygı göstermek lazımdır. Seçim harici, sandık harici, ülkeyi yöneten hükümetlere operasyon yapmak, bunun içinde askeri kalkışmaya yeltenmek, bunun içinde ekonomik kriz oluşturmak olabilir. Farklı şeyler olabilir. Efendim şu iktidar gitsin de sonrasına bakarız demek bizim gözümüzde hainliktir. Hükümet sandıkla gider. Kazanırsın, kazamazsın ama siyasi yarış kalır. Bugün bu masada böyle bereketli sofrada oturuyoruz. Kol kolayız, siyaset dostlukların, insani meselelerin, insanlığın arasına girmemelidir. Bu anlamda Milliyetçi Hareket Partisi üzerine düşeni yapmaya çalışmaktadır. Özellikle 15 Temmuz gününden beri, Yeni kapı mitinginden beri bu hassasiyetini göstermektedir. Yeni Kapı mitingi verilmiş bir sözdür. Maalesef ki Cumhuriyet Halk Partisi bu sözden dönmüş gibi görünüyor diye düşünüyoruz şuanda. Ülke üzerinde oynanan oyunları görmekten ziyade, Avrupalı dostlarıyla haşır neşir oluyorlar, Cezaevlerindeki teröristlerin sağlık durumlarıyla ilgileniyorlar. Birinci kaygıları bu gibi şeyler. Bunlar da bizleri fazlasıyla üzüyor
 

“BU ÜLKEMİZİN ETRAFINI SARMA OPERASYONU”

Şuan Amerika, programlı bir şekilde ülkemizin etrafını sarmaya çalışıyor. Ukrayna’da Gürcistan’da aştı. Güney Kıbrıs ile İngiltere’nin farklı durumları var. PKK ve PDY‘ye silah yardımı yapması var. YPG’ye destekleri var. Bu ülkemizin etrafını sarma operasyonu. Bu zinciri hep beraber kıracağız. Bugün Elbab operasyonu kuşatmayı yarma operasyonu. Bu aşamada da iktidar hesapları yapmak, iktidar kaygılarına düşünmek hiçbir siyasi görüşe hiçbir siyasi partiye yakışmaz. Birinci önceliğimiz hükümetin gitmesi veya iktidarda olanların bir şekilde iktidardan indirilmesi değil. Birinci önceliğimiz memleketin bekası. Bunlar Allah göstermesin Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısına yabancı ülkenin bayrağı asıldığı zaman herhalde beka sorunu olduğunu anlayacaklar. Beka sorununu anlayabilmek için illa ülkemiz işgal mi edilmelidir. Beka sorunu bugün senin NATO müttefiki dediğinin PKK’ya silah yardımı yapması. İngiltere’nin farklı konuşması. Yunanistan’ın, İran’ın farklı hareket etmesi. Beka sorunu bunlardır.
 

“SAFLAR SIK TUTACAĞIZ”

Bize düşen, yakışan, sıkı sıkı sarılacağız. Safları sık tutacağız. Yarın seçimdir, seçim neşeli demokratik bir yarıştır. Halkımız kime teveccüh gösterirse kabul edilir. Önemli olan milli manevi değerlerimizden olmamaktır. Bugün gençliğin durumu ortada. Fuhuşun, zinanın, esrarın, eroinin, uyuşturucunun ortaokul seviyelerine düştüğü dönemlerden geçiyoruz. Memleketimize sahip çıkalım. Buda bir beka sorunu. Memlekete sahip çıkmak zorundayız. Birlik olmak zorundayız. Bunun başka ihtimalinin olmadığını 15 Temmuz’dan sonra gördük. Ondan sonra yaşanan bir referandum süreci var. Hayır diyen cepheye bakın Evet diyen tarafa bakın. Bu da çıkan sonuç kaç olursa olsun büyük bir zaferdir. İki partinin rakibe karşı kazandığı bir zaferdir.  Genel başkanımızın da söylemi şu şekilde ‘2019’dan sonra çok daha iyi olacak inşallah7. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tam devreye girdikten sonra. 18 tane değişen anayasa maddesinin, adaletli sistemli aslına uygun şekilde uygulanmasında gerçekten Türkiye lider bir ülke durumuna gelecek biz inanıyoruz. Bu kesinlikle parti meselesi değil.  Siyasette farklı renkler olacak, farklılıklar olacak. Siyah en güzel beyazdan görülür. Farklı görüşler olmazsa siyasetin de tadı olmaz ama farklılar seçim zamanı tatlı bir yarış olarak geçer. Dostlukların, arkadaşlıkların, insanların arasına giremezsiniz. Ben öyle düşünüyorum. Bir yıldır da bu şekilde siyaset yapmaya çalışıyoruz. Eleştiri yapacağımız yerde de yapıyoruz ama dozajını aşmıyoruz. Sevgi saygı çerçevesi, görgü kuralları dışına çıkmamaya çalışıyoruz.”
 

“MİLLİ MANEVİ DEĞERLERİ OLAN PARTİ MENSUPLARIYIZ”

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Öğe de, “Biz kendi milletini kendi devletini şikâyet eden parti mensupları değiliz. Teröristleri hastanelerde hapishanelerde ziyaret eden değil, yine milli manevi değerleri olan ülkesini yurtdışında bazı lobilere artık meşruiyeti tartışılan kuruluşlar olarak Avrupa Birliği gibi başka kurumlara şikayet eden bir görüşün partinin mensupları değiliz. Biz Türkiye’yi seven ülkemizi seven ülkemizin bölünmemesi, parçalanmaması için elinden geleni yapan milli manevi değerleri olan parti mensuplarıyız.”ifadelerini kullandı.
 

ÇERKEZKÖY’DE CHP BELEDİYECİLİĞİ SONA ERECEK

Öğe ve Aydeniz, gazetecilerin yaklaşan yerel seçimle ilgili sorularını da yanıtladı. MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, MHP’nin kendi adayını çıkartıp, kendi adayını destekleyeceğini belirtti. Öğe ise, her partinin bir adayı olacağını belirterek, “Ancak şunu bir kez daha ifade edeyim, Çerkezköy’de CHP belediyeciliği sona erecek. 2019’da Çerkezköy’de CHP belediyeciliği ve bu belediyenin bu zihniyetin yol açtığı belediyedeki tahribatlar belediyedeki sıkıntılar vatandaşımızın çektiği çileler son bulacak. Şu parti bu parti demiyorum. CHP belediyeciliği 2019’da son bulacak. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’de baktığımız zaman aslında kendi içersinde bir genel başkan sorunu var. Partinin kendi meselesidir. Şuan da birçok seçimi kaybetmiş hala o koltukta oturan bir genel başkanları var. Birçok seçimi kaybetmesine rağmen Türkiye’de kendi teşkilatları anlamında hala belki tartışılır bir genel başkanları var. Utanmadan, sıkılmadan, hadsizce bir genel başkan yardımcıları adını dahi anmak istemiyorum. Soyadı Tezcan olan Cumhurbaşkanımızı, bu devletin bu milletin Cumhurbaşkanına kalkıp hakaret edercesine diktatörlüğün, faşizmin zemininde olan bir partinin mensubu kalkıp bizim Cumhurbaşkanımıza böyle bir yakıştırma yaptı. Bu hadsizce yapılmış bir saldırıdır. Kendileri aynaya baksınlar. Bu millet kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Onun dışında 2019 da Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri burada son olacaktır. Mehter marşıyla o belediyeye gireceğiz.” diye cevap verdi.
 

1 AYDA BİTMESİ GEREKEN BİR SOKAĞI 6 AYDA BİTİRİYORLAR

Vatandaşların bilgi edinme yasası çerçevesinde bazı şeyler öğrenme hakkı olduğunu belirten MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “Şuan belediyenin çalışmalarından yüzde 100 memnun olan vatandaş var mı? Şimdi milli bayramlar hepimizin bayramı Türk milletinin, dedelerimizin varlığı. Bunlar Türk milletimizin varlığı, sadece kendilerine mahsus değil, havai fişek gösterisi veya fener alayı, yürüyüşler, meşaleler, konserler hiç 29 Ekim’i aksattıkları oldu mu? 1 ay da bitmesi gereken 1 sokağı 6 ayda bitiriyorlar. Bunları da sorarım. 29 Ekim’e saygımız var. 30 Ağustos’a saygımız var. Yürüyüşlere de parti olarak katıldık. Milli değerler söz konusu olduğunda herkesle kol kolayız. Yaşam felsefemiz, milli değerler üzerine kurulmuş. Bu tür şeylere gösterdiği önemi, saygıyı, vatandaşa da gösterse. 2 aylık iş 1 yılda biterse, o sokağın esnafın işi ne olacak. Yazın tozunu, toprağını, kışın çamurunu çekiyor. Biz bir basın açıklaması yaptık iyi niyetli girişimler olsa dahi, girişimler tabiî ki olacaktır. Yani 5 yıl belediye başkanlığı yapan bir adam elbette ki öyle şeylerde yapmasını bekleyeceğiz ama geç gelen adalet adalet değildir meselesi var ya 1-2 ay da yapılacak işler 1 seneye yayıldıktan sonra çok kıymeti kalmıyor.
Bu sene 29 Ekim törenlerine katılmadık. Öncelikli sebebimiz Saray’da şehidimiz vardı. İkinci sebebimiz ise 6 Ekim 2016 göreve gediğimden beri ne kadar resmi bayram varsa katıldık. Kendi kitlemizle katıldık. Yürüyüş boyunca kol kola yürüyoruz. Sahneye çıkınca sanki biz orada hiç yokuz. Sanki oraya gelen herkes Cumhuriyet Halk Partisi seçmeniymiş gibi. Çerkezköylü değil hatta direk CHP seçmeniymiş gibi. Yani nezaketen şuan aramızda Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı da var kendilerine teşekkür ediyoruz demek lazımdır. Benim şahsi egom yok. Ahmet Aydeniz demesin. Başkan da demesin. Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımız da aramızdalar, bugün milli bayramdır, milli gündür, bu günün siyaseti yoktur, kol kolayız demek lazımdır. Biz olsak deriz. Biz bir başvuru yaptık. Alparslan Türkeş Parkı için sağ olsun Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyesi Ayhan Çitil söz aldı. Destek açıklaması yaptı. Teşekkür ederiz. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri de sağ olsun, bir bayan meclis üyesi arkadaş haricinde herkes destekledi  ve parka Alparsan Türkeş adı verildi. Daha belediyeden çıkar çıkmaz sosyal medya hesaplarımızdan, başkanın şahsında tüm meclis üyelerine teşekkür ettik. Bu bize yakışandır ama milli manevi bütün olaylarda biz, yani Milliyetçi Hareket Partisi yok sayılacak, kenarda tutulacak, öyle orada yokmuşçasına hareket edilecek bu kabul edilebilir bir durum değildir. Biz oraya kimsenin gözüne girmek için gelmiyoruz. Fotoğraf makinelerine poz vermek için de gelmiyoruz. 29 Ekim bizim babamızın mirası olduğu için geliyoruz. Bir başka partinin belediyesi de olsa da gideceğiz.  Belediye başkanı başka bir şahıs olsa da gideceğiz. Biz o maksatla gidiyorduk. 29 Ekim’de şehidimizin olması birinci sebep, yok sayılmak ta ikinci sebep. Bundan sonra herhangi bir organizasyonlarına katılmayı düşünmüyoruz. Ama onun dışında tabiî ki Çerkezköy için yapılabilecek, her hangi bir sebeple taşın altına el konulacaksa her şeye tabiî ki de varız. Geçen bayram töreninden sonraki sohbetimizde, Kaymakamımız da oradaydı, zaten Çerkezköy için yapılacak bir şey varsa hepimiz varız dedik. Ama bazı genel şeyleri de parti siyasetiymiş gibi, sadece kendi malıymış gibi yapmamalılar.  Bizleri de orada yok saymamalılar.” dedi.
 

“ŞEFFAF BELEDİYECİLİK 3,5 YIL SONRA MI AKILLARINA GELMİŞ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Şeffaf belediyecilik yapıyoruz’ sözleriyle ilgili de konuşan Öğe, “Meclis grubumuz doğrudan teminler yoluyla şeffaf belediyecilik anlamında bir soru önergesi verdik. Tahmin ediyorum 3-4 soru önergesinden birisinin konusu doğrudan temin yoluyla yapılan alımların miktarı ile alakalı. Şimdi verecekleri cevabı bekliyoruz. Cevap geldikten sonra bizim de bir açıklamamız olacak. Biz o soruların cevaplarını bekliyoruz. Soruların cevapları geldikten sonra neden böyle olduğunu detaylı anlatacağız..”dedi. Öğe’nin konuşmasına ek olarak Aydeniz ise, “Şeffaf belediyecilik 3,5 yıl sonra mı akıllarına gelmiş.” ifadelerini kulandı.

Editör: TE Bilisim