Çerkezköy Bakış - Öğe’nin geçtiğimiz günlerde ilçeye yapılan eğitim yatırımları ile ilgili yaptığı basın açıklamasını, yerel bir internet sitesi ‘Nereden baksan tutarsızlık’ başlığı ile çarpıtarak yayınladı. Öğe, bunun üzerine yazılı bir açıklama yaparak yatırımların detaylarını bir kez daha kamuoyunun bilgisine sundu.

DOĞRU MU? DOĞRU
Eğitim yatırımları ile ilçedeki tüm basın kuruluşlarına e-mail ile gönderdiği yazılı basın açıklamasının bazı kesimleri rahatsız ettiğini ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Bu açıklama bazılarını rahatsız etmiş olacak ki, yaptığımız açıklamada tutarsızlık olduğunu iddia etmişler. Sorsaydınız, arasaydınız bilgi verirdik, siz de aydınlanmış olurdunuz. Böylelikle bu kadar komik duruma düşmezdiniz.  Biz 2017 MEB Yatırım Programında ilimize aktarılan 30 milyon 500 bin TL’nin 28 milyon 500 bin TL’sinin ilçemize aktarıldığını, bu parayla birlikte ilçeye ek 242 derslik daha yapılacağını ifade etmiştik. Bu parayla birlikte ilçeye ek 242 derslik daha yapılacağını ifade etmek başka ödeneklerinde aktarıldığı anlamına gelir. Birinci olarak ilimize 2017 yatırım programından gelen 30 milyon 500 bin TL’nin 28 milyon 500 bin TL’sinin ilçemize aktarıldığı doğru mu? Doğru.  Benim açıklamamın fazlası yok, eksiği var. Fırsat bulmuşken onları da tamamlayayım.  İkinci olarak mesela yayınlanan taraflı haberde, MEB 2017 Yatırım Programı listesinde Seval Ahmet Çetin Fen Lisemizin tamamlanma projesi ödeneği de yok, bu ödenek 2 milyon TL’ye yakın.  Ama EKAP ihale duyurularına zahmet edip baksalardı 23 Kasım tarihinde bu okulumuzun tamamlanma projesinin ihale ilanını görebilirlerdi. Üçüncü olarak Ambardere Eğitim Kampüsü alanında 24 derslikli bir okul inşaatı devam ediyor. Bu MEB 2016 Yatırım Programından ilçemize ayrılan bir yatırım. Yatırım bedeli 8 milyon 950 bin TL. Yatırımın adı da İmam Hatip Lisesi. Bu kampüs alanına gidip inceleme yapsalardı zaten görürlerdi. Ben İmam Hatip diyemiyormuşum? Biz sizler gibi okullarımızı, milletimizi kategorize eden anlayışta değiliz. Nereye hangi okul lazımsa oraya o okulun yapılması için destek veren bir hükümet anlayışına sahibiz. Ama siz “Kızılpınar Mahallesinde İmam Hatip Ortaokulu açıldı”  diye rahatsız olan zihniyettesiniz. Keşke gidip baksaydınız. Ne kadar ihtiyaç olduğuna… Şu anda okulda boş bir birim yok. 485 öğrenci eğitim görüyor. Ben Milli Eğitim yöneticileri yaptığım görüşmeler neticesinde Ambardere de yapılan 24 derslikli binaya İmam Hatip olarak ihtiyaç olmadığını, ilçemizde mevcut bir Anadolu Lisesinin oraya taşınacağını bildiğim için İmam Hatip demedim. Siz de telefon açıp sorsaydınız planlama hakkında size de bilgi verirler, iki defa boşluğa düşmezdiniz. Daha önce de aynı zihniyet tarafından 17 Ekim 2017 tarihli bir haber de Ambardere’ye  İmam Hatip yapıldığı yazılmıştı.”dedi.

MEB YATIRIMI PROGRAMINDA TEMEL EĞİTİM YATIRIMLARI OLMAZ
Öğe, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Keşke bu haberi yayınlayan internet sitesi yayınladıkları listeye bir baksaydı? Mesela o yatırım listesinde bir tane anaokulu, ilkokul, ortaokul ya da İmam Hatip Ortaokulu bulamazsınız. Peki bu okullar nasıl yapılıyor? Sorsalardı onu da söylerdik. Yani nereden bakarsanız bakın cehalet…  Mesela yine Çerkezköy’e çıkıp baksalardı, İnci Narin Yerlici İlkokulu bahçesinde hafriyat var, 21 derslikli bir ortaokul yapımı başlamış ama listede yok. Yine Kızılpınar Mahallemizde 125. Yıl Ortaokulu arkasında 24 derslikli bir okul başlamış,  listede yok. (İmam hatip Lisesi olacak)  Bu okullar gökten mi indi? Tabii ki hayır. Söyleyeyim. MEB yatırım programına sadece liseler, pansiyonlar, spor salonları ve Halk Eğitim Merkezi inşaatları girer. MEB’nın bir de Temel Eğitim Yatırım Programı vardır. İşte benim sözünü ettiğim toplamda 242 derslik bununla birliktedir.

ÖDENEK OLMADAN İHALE YAPILABİLİR Mİ?
Mesela Tekirdağ Valiliği Yatırım Koordinasyon Başkanlığını arasaydılar, Çerkezköy ilçesinde devam eden yatırımları öğrenebilir, bu kadar komik duruma düşmezlerdi.  Yine de ben yardımcı olayım. Kızılpınar Mahallemizde 125. Yıl Ortaokulu arkasında 21 derslikli bir ilkokul’un ihalesi 19 Ekim’de yapılmıştır. Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu 8 derslik ek bina, ihale aşamasında. Gazi Osman Paşa Anaokulu ihale aşamasında.  Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu ek binası 21 derslik ihale aşamasında. Nurullah Narin Ortaokulu bahçesine 21 derslikli ilkokul ihale ilanı yapılmış, 24 Kasım tarihinde ihalesi var. Kızılpınar Domuzdere mevkii 24 derslikli İlkokul ihale hazırlıkları devam ediyor.     Bunlara ilave olarak listede olmayan 4 temel eğitim yatırımı daha ilçemize gelecek, 2018 de başlayacak dedim, inşallah ilave yine yatırım ve okullar alacağız. Şu anda toplamda ödeneği gelmiş Fen Lisesi tamamlama projesi dahil 13 yatırım var. Bu yatırımların bedeli ise yaklaşık olarak 70 milyon TL‘yi bulmaktadır. Bunun derslik karşılığı ise kullanılabilir 242 dersliktir. Yani “ortada öyle bir para yok” diyerek alt başlık bile atılan haber tamamen yalandır. Çünkü okulların birçoğunun ihalesi yapılmıştır. Ödenek olmadan ihale yapılabilir mi?”

TEŞEKKÜR ETTİ
Öğe, yatırımların ilçeye gelmesinde emeği olan Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel, Metin Akgün ile Kaymakamlığa, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine ve okul ihtiyacının karşılanmasında önemli katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim