Çerkezköy Bakış - Bölgede yapılması planlanan 'EÜAŞ Çerkezköy Termik Santrali' nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çerkezköy Kaymakamlığı, Termik Santralin işleyişi ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için Çanakkale 18 Mart ÇAN Termik
Santrali’ne gezi düzenlemeyi sürdürüyor.

SANTRALİN HER KADEMESİNİ GEZDİLER
Bu kapsamda MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı ve Kadın Kolları üyeleri otobüsle hafta sonu Çanakkale’ye gitti. MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in de bulunduğu 32 kişilik MHP’li heyet ilk olarak Cumartesi günü Çanakkale Şehitliğini gezdi ve burada şehitlerimiz için dualar okudu. Pazar günü ise Çanakkale 18 Mart ÇAN Termik Santrali’ni ziyaret eden MHP’li heyeti santralde Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdür yardımcısı Mücahit Alkan karşıladı. Ardından heyet, santralin her kademesini gezdi ve çalışmalar ve işleyiş hakkında geniş bilgi aldı. Burada Genel Müdür yardımcısı Mücahit Alkan, Aydeniz’e hatıra takdimi yaptı.
Ziyaretin ardından Çerkezköy Bakış Gazetesine özel açıklamalarda bulunan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, tesisten olumlu izlenimlerde ayrıldıklarını belirterek,  “Merak ettiğimiz bütün soruları sorduk. Termik Santralin tüm kısımlarını yakından inceledik. Yönetim ve çalışılan birimler ile  kömürün santralden girişinden, küllerin döküldüğü sahaya kadar inceledik. Çok başarılı, çok kaliteli çok teknoloji ile iç içe, doğa ile barışık bir tesis ile karşılaştık. Sorularımız sorduk, cevaplarımızı aldık.”dedi.



“OLUMLU İZLENİM BIRAKTI”
Çerkezköy’de daha detaylı bir basın açıklaması ile tesis gezisini kamuoyuna aktaracaklarını belirten Aydeniz, “Gezi sırasında şu görüş hakim oldu bizim üzerimizde. Çerkezköy’e bir termik santral yapılacaksa, bugün burada gezdiğimiz tesis yaklaşık 15 yıl faaliyete geçmiş. İnanıyoruz ki bundan daha iyi, daha teknolojik, daha son sistem bir tesis olacaktır. Bu tesis çok başarılı. Hemen yanı başında tarım arazileri var. Tarım devam ediyor. Hayvan otlatan insanlarla karşılaştık, görüştük. Yakın köylerde oturanların fikirlerini aldık. Çanda oturan vatandaşlarla görüştük. Olumsuz bir şey yaşadılar mı diye. Çünkü bu tesis faaliyete geçeli 12 yıl olmuş. Genel anlamda olumlu bir izlenim bıraktı bizlere.” İfadelerine yer verdi.



“ENERJİYE HER ŞEYDEN ÇOK İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”
Milli enerjinin önemine vurgu yapan Aydeniz, “Tabii ki milli enerji başlığını atacak olursak, ülkemizin enerjide bağımsız olması kendi enerjimizi üretmekten geçiyor. Milli çerçeveden bakacak olursak ülkemizin tam bağımsızlığı adına enerjiye her şeyden çok ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Eğer ki devletimiz bu kararı almışsa ve Çerkezköy’e bu santral yapılacaksa bununda denetleyicisi bizzat Çerkezköy halkının kendisi olmalı. Kendi vicdanımızla bunu denetleyip takipçisi olacağımızı onlara bildirdik. Güzel izlenimlerle buradan ayrıldık.”dedi.

Editör: TE Bilisim