Çerkezköy Bakış -  Kapaklı Sitespor’un başarılı kaptanı Serkan Akyüz, 2 Kasım 1983 yılında doğdu. 15 yaşında Elazığspor’da futbol hayatına başladı. Akyüz’ün çocukluktan beri hayali futbolcu olmaktı ve bunu da çok çalışarak başardı.

PROFESYONELLİK VE SİTESPOR

Futbolcu olabilmek için çok çalıştığını ifade eden Akyüz, “Futbolcu olabilmek için köyden çıktık. İlkokul öğretmenimiz sorduğunda, ben futbolcu olacağım dedim. Nitekim oldum da, ama çok çalıştım. Beden Eğitimi ve Spor Yöneticiliği (BESYO) okudum. Futbola başladığım Elazığspor’da 17 yaşında profesyonelliğe adım attım. Bir anda Türkiye’deki ilk 500 futbolcu arasındaydım. Çok çalıştım, çok emek verdim. Buraya ilk olarak Çerkezköyspor’a geldim, geldiğim ilk sene sakatlandım ve bir sezon oynadıktan sonra da ayrıldım. Sonrasında tekrar geldim. Bu sefer yerleştim buraya ve ardından da Kapaklı Sitespor’a geldim. İyi ki de gelmişim dediğim bir kulüpteyim.” dedi.

“BURADA FUTBOLUN GERÇEĞİ VAR”

Futbolcunun ufkunun geniş olması gerektiğini söyleyen Akyüz, “Futbol hayatımda en çok keyif aldığım yerlerden biri burası Sitespor. Burada futbolun gerçeği var. Alt yapıya çok önem veriliyor. Ben de tecrübe ile katkı sağlamak istiyorum.. Elimizden ne geliyorsa, kulübün ve alt yapıdaki kardeşlerimiz ilerlemesine az da olsa bir katkımız olursa ne mutlu bize. Prensipleri, hedefleri ve vizyonu olan bir kulüp burası. Hedefimiz çocuklara gelecek kazandırmak. Çok iyi hocalarla çalıştım. Çok iyi bir alt yapı eğitimi aldım. Bunları genç kardeşlerime de aktarmak istiyorum. Futbolcunun ufkunu; onun önündeki dağa değil, çok arkasındaki dağa taşımak istiyorum. Şuan bulunduğum alt yapı takımından A takımı 10-11 tane oyuncu kazandırmak istiyoruz. Gençlik yıllarımızda bize yol gösteren biri olmadı. Olsa beklide daha iyi olacaktık. Biz şimdi gençlere o yolu göstermeye çalışıyoruz. Genç kardeşlerimiz kahveye gideceklerine, tiner, alkol, sigara içeceğine futbola, spora yönelsin.” diye konuştu.

“DAHA ÇOK ATIP DAHA AZ GOL YİYECEĞİZ”

Takımda öğrencilerin de bulunduğu ve bu nedenle antrenman sayısının az olduğunu söyleyen Akyüz, “Öğrenci arkadaşlarımız da olduğu için antrenman sayımız az. 3 senedir aynı takımla oynuyoruz ve bir enerjimiz var. Beraber olmaktan da çok mutluyuz. Ligde de şuan ki durumumuzdan daha iyi olabilirdik. Normalde bir takım haftada beş antrenman yapmalı. Bizde bu sayı daha az ve eksiklerimizi tam olarak çalışamıyoruz. Bizim de hatalarımız oldu. Ama önümüzdeki süreçten itibaren çok farklı bir Kapaklı Sitespor olacak. Aslında her takımı yenebilecek güçteyiz. Oyun olarak da iyiyiz ama gerçekten çok şanssız karşılaşmalar geçirdik. Olmayacak şeyler oldu.  Daha başarılı olmak için daha çok çalışmalıyız. Ben hem bir eğitimci hem de tecrübeli bir oyuncu olarak kardeşlerime her zaman yardımcı olmaya çalışıyorum, saha içerisinde pozisyon almayı, hırsımızla, şefkatimizle, yeri geldiğinde kızarak. Her geçen gün daha iyiye olacağız. Zor bir ligdeyiz. Ligin en çok gol atan dördüncü, en çok yiyen de dördüncü takımıyız. Daha çok atıp, daha az gol yiyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“KÜLTÜRÜ OLAN BİR KULÜP”

Kulüpten çok memnun olduğunu dile getiren Akyüz, “Kapaklı Sitespor, kültürü olan bir kulüp. Beyefendi bir kulüp. Başkanımız ve yöneticilerimiz bu kültürü bize aktardı. Bizde onu genç kardeşlerimize aşılamaya çalışıyoruz. Saygılı, beyefendi futbolcular yetiştirmeliyiz. Sitespor bir ailedir. Aile bağları çok kuvvetli.” ifadelerini kullandı.

HAYAL KIRIKLIKLARI

Futbol hayatında yaşadığı hayal kırıklıklarına dair açıklamalarda bulunan Akyüz, “Çorlu Kültürspor karşılaşmasında çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. 5-1, 6-1 kazanacağım bir karşılaşmaydı ama yenildik. 1461 Karadenizspor karşılaşması da aynı şekilde, ilk yarıda 2-1 öndeydik ikinci yarıda 3-2 mağlup olduk. Hayatımdaki ilk kırmızı kartı o maçta gördüm. Tecrübe bir oyuncunun oynamaması kötü bir durum bizim için. Batman Petrolspor’dayken ilk yarıyı 12. sırada bitirdik. İkinci yarıda 15 maçta 36 puan topladık. Şampiyonluk maçı, Aksaray rakibimizdi. İlk 20 dakikada 2-0 geriye düştük. 90 dakika tek kale oynadık ama olmadı.  2-1 bitti maç ve şampiyonluktan olduk.” dedi.

EN MUTLU OLDUĞU AN

En mutlu olduğunu anda yaşadığı duygunun tarifi olmadığını ifade eden Akyüz, “En mutlu olduğum an gol sonrasındaki o iki saniye, dünyada bundan daha güzel bir an yok. Bunu anlatacak bir kelime de yok.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim