Çerkezköy Bakış - Beylice Düğün Salonunda gerçekleşen AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresine, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül, AK Parti Tekirdağ Gençlik Kolları İl Başkanı Cem Karaca ile çok sayıda partili katıldı.
“SON TERÖRİST YOK EDİLENE KADAR OPERASYONLAR SÜRECEK”

Kongrede ilk konuşmayı ise AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe yaptı. Kongreye gelenlere teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Öğe, “Kahraman Mehmetçiklerimizin yürütmekte olduğu Afrin operasyonu ülkemizin ve dünyanın gündeminde. Bu operasyonda sizlere de pay çıkacak dert olacak birçok konu var. Şimdi bir oyun kurulmaya çalışıyor ülkemizin etrafında. Türkiye’yi ateş çemberinde tutmaya çalışan bazı mihraklar ülkemizin sınırlarında terör unsularında oluşan, teröristleri yetiştiren arkasında dünyanın süper güçlerini almakla övünen teröristlerle, ülkemizi tehdit etmeye çalışıyorlar. Ancak biz bu oyunu bozacağız. Reisimiz, Dünya liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kendini sakınmamış ülkeler listesine koyarak işte Kudüs’te olduğu gibi bugün Afrin’de de yarın İdlib’de de Membiç’te de Türkiye’nin gücünü Türk ordusunun kahramanca çalışmasını tüm dünya görecek. İşte biz bu kutsal davanın liderinin Cumhurbaşkanının, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkan olduğu bu partide beraberce omuz omuza görev yapıyoruz. Elhamdülillah şükürler olsun ki rabbim bize böyle bir lider nasip etti. Reisin de dediği gibi Afrin’de son terörist yok edilene kadar, Suriye’de son terörist yok edilene kadar. Bu operasyonlar sürecek.” dedi.

“BİRBİRLERİNE ÇIKIŞIYORLAR”

Türkiye’nin çok güçlü olduğunu belirten Öğe, “Öyle bir güçlü Türkiye’yiz ki inanın bunun farkında olmamız lazım. Artık ‘Türkiye’yi sen kızdırdın’, ‘hayır sen kızdırdın’ diyen ülkeler var. Rusya, Amerika’ya. Amerika, başka ülkelere ‘Türkiye’yi sen kızdırdın’ diye birbirine çıkışıyorlar. Ülkemiz, çok değil 15 yıl önce 1 milyar dolar almak için IMF ile anlaşmalar yapıyordu. Biz Müslüman kardeşlerimize yaklaşık 30 milyar dolarlık bir yardımda bulunduk. Onlar bizim kardeşlerimiz. Sultan Vahdettin’in kabrini biz onun naçiz vücudunu kabul ediyoruz diyen Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Fransa’da vefat eden, doktoru çaresizlikten intihar eden Sultan Vahdettin’in naşı Suriye’ye götürüldü. Çünkü onlarla Suriye’li kardeşlerimiz bizim de padişahımız dedi. Dünya bunun farkında, Dünya artık Türkiye’nin daha büyük olduğunun, başında iyi bir lider olduğunun Müslüman bir lider olduğunun artık herkes farkında. Genel başkanımızla birlikte yürümekten gurur duymalıyız, onur duymalıyız.” diye konuştu.

“400 TERÖRİSTİN HAKKINDAN GELİNDİ”

Konuşmasının devamında 28 Şubat dönemlerine değinen Öğe, “Şuan gençlik kollarında görev alma yaşı 30 olarak sınırlandırıldı. Çoğu genç arkadaşımız 28 Şubat, 12 Eylül ve 27 Mayısları yaşamadılar. 30 yaşında olan gençlerimiz o yıllarda 10 yaşlarındaydı. 28 Şubat döneminde başörtülü annelerimiz, bacılarımız asker oğullarının yemin törenlerini tel örgülerinin arkalarından izlediler. Bunları bugünde buna hizmet edenleri de lanetliyorum. Bugün kahraman ordumuzda başörtülü subaylarımızla görev yapan yine başı açık subaylarımız görev yapan hanımefendi kardeşlerimiz var. Bunlar bir nimettir. Bunun kıymetini bilelim. Ben üniversite öğrencisiyken, başörtüsüne destek verdiğimiz eylemlerde tartaklandık. Bugün bu konularda başörtülü bacılarımıza elini kaldıranlara devletimiz asla müsaade etmiyor. Başörtülü bacılarımızla başörtüsüz bacılarımızla birlikte yaşayabileceğimizi AK Partimizin, genel başkanımızın hanımefendilere, gençlere verdiği değere hep birlikte şahit olduk. Bunu için de rabbimize şükretmemiz lazım. Afrin’de yaklaşık 400 teröristin hakkından gelindi. Bizim gurur duyduğumuz siz gençler bugün Afrin’de olmak için can atıyor. Afrin’de Musa Astsubay gibi, Oğuz Kağan Üstteğmen gibi ve Mehmet Uzman Çavuş gibi şahadet şerbetini içmek için bugün AK Parti’nin gençleri yürekten orada olmak istiyor. Bizim ülkemizin milli ve manevi değerlerini AK Parti teşkilatında devletimizin kanallarında artık milletimizin uyandığı belgesellerle, filmlerle işte insanlarımıza anlatılıyor. Yıllarca tarihimizi kötüleyen operasyonların ardından artık tarihimizin kahramanlıklarıyla Müslümanlara zulüm olmuş sahip çıkan tarihimiz gün ışığına çıktı. Zaman az düşman çok, çok çalışacağız. Allah’ın izniyle AK Parti’nin bizlere verdiği görevleri yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bizim gençlerle, hanımefendilerle hedefimiz, 2019 – 2023 – 2053 - 2071 hedeflerimiz var bu hedeflere birlikte ulaşacağız. İl başkanıma sizlerin huzurunda söz veriyorum. Allahın izniyle çok çalışarak, hep birlikte AK Parti bayrağını buradaki belediyenin kapısına dikeceğiz. Bizler AK Partinin gençlerinin, reisimizin de dediği gibi sizlerin sadece enerjisine değil hayallerine talibiz. Gençlerin hayalleri bizim için bir yol haritasıdır. Bu hayallerinizde ilçe başkanı olarak sizlerle birlikte yürümekten gurur ve onur duyuyorum. Hep arkamızda olan İl Gençlik Kolları Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber yerel ve genel seçimlerde elimizden geleni yapacağımıza burada söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.

“GELECEK NESİLLERİMİZ İÇİN ORADAYIZ”

Gençlerle gurur duyduğunu belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, “Bugün biz Afrin’de isek siz kıymetli gençlerimiz için, gelecek nesillerimiz için tüm dünyadaki insanlar için, ümmet için oradayız. Çerkezköy, yerel ve genel seçimlere hazır. Ne yapıyorsak gelecek nesillerimiz için. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Ne yapıyorsak ülkemiz için. Bizi bize bırakmıyorlar ama kahraman ordumuz ve sizlerle birlikte tüm dünyada mücadele vermeye devam ediyoruz. El birliğiyle yorulmadan mücadeleye devam edeceğiz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Ayrım gayrım yapmadan bu ülkenin ve gelecek nesillerin güvenliği için ne gerekiyorsa yapacağız. Biz bugün niye Afrindeyiz diye soranlar var. Biz savaşta değiliz. Suriye sınırında, şuanda gelecek nesillerdeki gençlerimizin ve milletimiz güvenliği için mücadele ediyoruz. Milletimizin çalışmasıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bunlara bir son vereceğiz.” dedi.
“YÜZ UÇAKLA BAŞLARINA BOMBA YAĞDIRIRIZ”

Gençlere duyduğu güveni dile getirerek sözlerine başlayan Metin Akgün, “Afrin harekatı 8. gün, 400 PKK’lı saf dışı. Allah’a şükürler olsun ki bunların köklerini kazıyana kadar orada ayrılmayacağız. Hiç merak etmeyin. Bugün tekrar Membiç’te, Fırat Kalkanı operasyonunda şehit düşen 72 kardeşimin intikamını nasıl aldık biliyorsunuz. Afrin’e birinci gün 72 uçak kaldırdık. Hiç biri şehit olmasın istiyoruz. Ama her şehit olan kardeşimiz için de bir uçak kaldırırız. 100 şehit versek 100 uçakla başlarına bomba yağdırırız. Kimsenin kuşkusu olmaz.”dedi.

SEN KAFANI MI ÜŞÜTTÜN
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın açıklamalarına da tepki gösteren Yüksel, “İrfan Mandalı’nın söylemleri ile karşılaştım herhalde şaşırmış olacak. Bugünlerde genel başkanları güzel söylemler yaparken, çıkıyor bir belediye başkanı ‘onlarda Allah Allah diyor. Diğer tarafta Allah Allah diyor.’ Sen kafanı mı üşüttün. Sana bir şeyler mi oldu. Karşı taraf PKK’lı, PYD’li. Bunlar gerçekten şaşırmış. 2019’da o lafların hepsini size yedireceğiz.” diye konuştu.

“ÖYLE MÜSLÜMAN OLMAZ OLSUN”

Ardından ise konuşmasını yapmak üzere kürsüye AK Parti Tekirdağ Milletvekili Cüneyt Yüksel geldi. Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Yüksel, geçtiğimiz Cuma günü halk toplantısında Afrin operasyonuna değinen ve “Vurana bakıyorsun Allah Allah diyor vurulana bakıyorsun Allah Allah diyor.” açıklaması yapan Kapaklı Belediye Başkanı CHP’li İrfan Mandalı’nın sözlerine sert tepki gösterdi. Mandalı’nın söylediklerinin çok ağırına gittiğini ifade eden Yüksel, “İki önemli seçime gireceğiz 2019 Mart ve 2019 Kasım. Biz bu ülkenin bu, bu toprakların, bizlerin, bizden sonraki nesillerin en büyük yükü sizlerin omuzlarında. Yapacağınız çok iş var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün mazlumların garip gurabanın umudu oldu. Bu milleti bölüp parçalamak için yapılmayan proje kalmadı. Kapaklı Belediye başkanı öyle büyük bir densizlik yapmış ki ne dediğini bilmiyor. Bu millet on yıllardır Kürt, Türk, Alevi, Sünni diye bölünmek istendi. Bu millet sağ sol ayrımı ile birbirine kırdırmak istendi. Bu milletin çekmediği zulüm, çekmediği işkence kalmadı. Bir lider geldi o lider dedi ki ‘Peygamber efendimiz diyor ki üstünlük takvadadır.’ Biz birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız dedi. Biz büyük ve güçlü bir Türkiye olmak zorundayız dedi. Tam bağımsız bir Türkiye olmak zorundayız dedi. Biz Dünya lideri olmak zorundayız dedi. Bu topraklar üzerinde çok yoğun bir şekilde operasyonlar ile karşı karşıyayız.  Afrin’de yaptığımız o operasyonla birlikte PKK, DEAŞ, aklınıza gelen ne kadar vatan haini terörist varsa FETÖ’de dahil çok büyük bir oyun kurdular. Biz Fırat Kalkanı operasyonu yaparken birileri bas bas bağırdılar mı? Şimdi ne oldu Kapaklı Belediye başkanı diyor ki ‘İki tarafta Allah Allah diyor birbirlerini kırıyor.’ Ey Kapaklı Belediye Başkanı, evlerinde çoluğuyla çocuğuyla otururken bir anda füzelerle, roketlerle bombalananlar kim? Gerçekten Allah Allah diyenler. Camide ibadetini yaparken üzerine füze atılanlar kim? Gerçekten Allah Allah diyenler. Mandalı ne diyor, ‘o füzeleri Müslümanların üzerine atanlar Müslümandır’ diyor öyle Müslümanlık olmaz olsun. Ey Mandalı sen Allah diyenle yallah diyeni birbirine karıştıracak kadar edepsiz bir adamsın. Bu toprakların bir metrekaresi için on milyonlarca insan canını vermeye razı iken biz orada şehitler verirken sen nasıl olurda her iki tarafı da Allah Allah diyenlerle aynı kefeye koyarsın Sayın Mandalı. Ya sen ne söylediğini bilmiyorsun. Diyorsun ki bu ülke iki tane darbe geçirdi 60 ve 80’de şimdide sivil darbe ile yönetiliyoruz diyorsun. 15 Temmuz akşamı 250 şehit 2 bin civarı gazi olmasaydı. Sen bu toprakları düşman botuyla çiğnenirken görecektin. Şimdi diyorsun ki  sivil darbe öyle mi ? 15 Temmuz akşamı darbe girişimi değil ihtilal girişimiydi. Topraklarımızdan parça almak için oyunlar kurulduğunun farkında değil misin? Eğer sınır güvenliğimizi çok daha içeri almazsak roketler fakir fukaranın, garip gurabanın ne kadar bu milletin evladı varsa onun başına yağacak. Bu millet üç kıtaya hakim olmuş bir millet. Kimsenin namusunda, şerefinde, haysiyetinde özellikle toprağında zerre kadar gözümüz yok. Biz kendi topraklarımızın, milletimizin bekası için orada şehit veriyoruz. Allah Allah diyen bizim Mehmetçiğimiz. Karşı tarafın Allah dediğine inanıyorsan ben senin hiçbir dediğine inanmıyorum. Çok ağrıma gitti, söylenecek çok şey var. Bu milletin insanı Lazıyla, Kürdüyle, Çerkezi ile, Arabı ile en ufak bir şekilde nereden hamle geliyorsa misliyle karşılığını alacağını herkes biliyor. Bu konuşmaları dinledikten sonra bu makamlar gelip geçici makamlar bu makamların gerçek sahibi sizler olacaksınız bunu unutmayın. Cumhurbaşkanımız bugün çok güzel şeyler anlattı. Değerlerimizi kaybetmememiz gerekiyor. Eğer ki bir milletin manevi değeri yoksa maddi değeri zaten yoktur. Bir miller geçmişinden ders almıyorsa geleceği olmaz. Bir millet geçmişine sahip çıkmıyorsa geleceğine sahip çıkamaz. Şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Allah huzur içinde yatırsın. Biz gazilerimizle gurur duyuyoruz. Her birine Allah uzun ömürler versin rahmetli olanları da Peygamber efendimize komşu eylesin. Çok çalışmamız gerekiyor 2019 Mart’ı bizim için çok önemli. Bu söylemleri söyleyenleri o koltukta oturtmamamız gerekiyor. Bu millet böylelerini hak etmiyor. Mehmetçikle, Mehmetçik’e kurşun sıkanları aynı kefeye koyanları o koltukta oturtmamamız gerekiyor. O yüzden çok çalışmamız gerekiyor. O yüzden 2019 Mart’ı sadece Tekirdağ için değil Trakya için Türkiye için çok önemli. 2019 Mart’ından zaferle çıkarsak, inanıyorum ki Kasım’dan da zaferle çıkacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde, reisimizin bize gösterdiği 2023-2053-2071 hedefleri doğrultusunda var gücümüzle çalışacağız. Bu topraklarda gerçek muasır medeniyetler seviyesine nasıl çıkartıldığını 2019 Mart’ından itibaren göstereceğiz. Mandalı’ya da gerekli tepkinizi verin.” ifadelerini kullandı.

GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ

Zamanın az, işlerinin çok olduğunu söyleyen AK Parti Tekirdağ Gençlik Kolları Başkanı Cem Karaca ise, “Bugün burada güzel bir yönetim kurduk. Ama sanmayın ki işimiz bitti. Bizim 2019 seçimlerine girerken sadece bir yıllık süremiz kaldı. Bu nedenle sadece bugün elimizi taşın altına koyduk. Yarın gövdemizi taşın altına koyacağız. Çerkezköy için Tekirdağ için Türkiye için çalışmak zorundayız. Bugün Çerkezköy’ün belediyesini de eleştirebiliriz başka şeylerini de eleştirebiliriz. Ama bu eleştirileri sadece bu mikrofonda bırakmayacağız. Zamanımız yok işimiz çok fazla. Eleştirmekten öteye gideceğiz. Sokağı kazanacağız, mahalleyi kazanacağız. Seçime kadar gelen süreçte biz Çerkezköy’ü çoktan kazanmış olacağız. Burada Abdullah Öğe çalışıyorsa kolundan tutan ilk sen olacaksın Haluk kardeşim. Gençliğin getirdiği efendilikle azimle Çerkezköy’ün bütün mahallelerine gireceğiz. Biz burada bu salonda rahatsa konuşuyorsa Mehmetçiklerimiz sayesinde. Allah onların ayağına taş değdirmesin. Her geçen gün çok güzel bir şekilde ilerleyen bir operasyon. Liderimizin askerleri olarak ona örnek olmak zorunda en az onun kadar çalışıp, ona layık olmak zorundayız. Tekirdağ’ı da Türkiye’yi de reise hediye edeceğiz inşallah.” dedi.
GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATACAĞIZ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve Haluk Demir AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı oldu. Teşekkür konuşması yapan Demir, “Bu göreve beni layık gören herkese çok teşekkür ederim. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım ile tüm gençlik kolları üyelerimiz ile birlikte gecemizi gündüzümüze katarak partimizin başarısı için çalışacağız.”dedi.
YÖNETİM KURULU
Haluk Demir başkanlığındaki AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları şu isimlerden oluştu. Abdullah Azbay, Baran Demir, Büşra Can, Cennet Yaman, Emine Duygu, Emrah Novruzsoy, Emre Aksoy, Emre Yazar, Gamze Dayıoğlu, Gönül Aktaş, Hakan Sorgun, Halil İbrahim Sakalı, Mert Çiftçi, Mustafa Kibar, Mücahit Canpolat, Nimet Furan, Oğuzkaan Kara, Ömer Sökmen, Samet Gök, Serkan Kaya, Sinan Öğe, Yusuf Temür, Zehra Yazıcı ve Zeynep Memiş.  Yedek üyeler ise Abdulkadir Şahin, Ahmet Çağrı Yurdusev,Emrah Dikici, Furkan Kaya, Gülnaz Akçin, Gülsün Ağca, İbrahim Karadayı, Kasım Örnek, Mehmet Erdoğan, Muzaffer Aydın, Nurullah Yüceturk, Semih Köseoğlu ve Uğur Bingöl isimlerinden oluştu.

Editör: TE Bilisim