Çerkezköy Bakış - Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 20 Ocak 2018 saat 17.00’da Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 51’nci maddesi çerçevesinde "Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak amacıyla” Suriye’nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD-YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, terör gruplarına yakın pek çok çevreyi rahatsız etti.

Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve terör unsurlarının tam olarak etkisiz hâle getirilmesini amaçlayan Türkiye Cumhuriyeti, tüm kurumlarıyla din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin sivilleri terörün zulmünden kurtarmak için çaba sarf ederken, bundan zarar gören terör yanlıları sosyal medyada onlarca fotoğrafla dezenformasyon saldırısı başlattı. Ancak yalanları kısa sürede açığa çıktı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, dezenformasyon amaçlı tüm fotoğrafların bugün yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda değil, Türkiye dışında faklı ülkelerde ve farklı zaman dilimlerinde terör saldırıları ya da diğer bazı olaylar sonrası çekilmiş, bazılarına eklemeler yapılmış kareler olduğunu gözler önüne sererek, gerçekleri bir broşürde topladı. Türkçe, Arapça, Rusça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Kürtçe olmak üzere 8 dilde yayınlanan broşür, Türkiye’de akredite olmuş uluslararası basın mensuplarına, tüm ulusal medyaya ve basın müşavirlikleri aracılığıyla yurt dışındaki uluslararası medya kuruluşları ve çalışanlarına iletildi.
Edirne Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen, iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte dijital ve sosyal medya platformlarında benzer dezenformasyon faaliyetlerinin ortaya çıktığını, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün bu ve benzer saldırılara karşı çeşitli çalışmalarda bulunduğunu kaydetti.

Özellikle dijital platformları sıklıkla kullanan genç kitlelerin çeşitli kötü niyetli kaynaklar tarafından hedef kitle olarak seçilebileceğini belirten Ülgen, internet ve sosyal medya bağımlılığı ile mücadele etmenin yanı sıra bu tür dezenformasyon faaliyetlerine karşı da gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim